Københavns fem bedste bagerier
De sidste par år har hypen over gode bagerier ingen ende ville tage. Én efter én er København blevet beriget med små lommer, hvor blødt smør, sprød skorpe og karamelliseret wienerbrød hersker og lokker folk fra nær og fjern til på umenneskelige tidspunkter af døgnet. Måske kender du allerede disse fem bagerier, men løb for en sikkerheds skyld tjeklisten herunder igennem, så du er sikker på, at du ikke kommer til at gå udenom en surdejsbolle eller smørcroissant fra himlen. Her kommer Københavns bedste bagerier.
CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION
I Danmark forekommer godt vejr pletvist og altid utilregneligt. Men ikke engang dét kan holde dansken tilbage, når det kommer til bagværk. Vi står tidligt op på vores fridage, trodser vind og vejr og står endda i kø for at sikre os at få det helt rigtige af slagsen med i papirposen. Foruden formidabel surdej er forbedrede eller helt nye versioner og niveauer af wienerbrød også kommet til, og der er ingen tvivl: vi kan slet ikke få nok.
Juno The Bakery
Denne lille østerbro-ske sag inkluderer en stensikker tur i køen gennem døren og ud på gaden. Først og fremmest fordi Juno bager exceptionelt godt brød, men også fordi butikken ikke kan rumme mere end fem personer, og at stedets popularitet slet ikke er svundet, siden åbningen for efterhånden et par år siden.
Hos Juno The Bakery finder du surdej for alle pengene – i sprøde surdejsbrød og rugbrød, og hvis der er flere tilbage, i Junos fabelagtige fuldkornsboller, som er redaktionens favoritbolle i byen. Og så er de kendt for deres svenske kardemummesnurrer, som du uden tvivl også skal smage. Har du tid til lidt kaffe på siden, kan du desuden liste om hjørnet og besøge At the Counter, som er bageriets café.
Århusgade 48,
2100 København Ø
Hart Bageri
Manden bag bageriet (og som også ligger navn til) er Richard Hart, som er tidligere ‘head baker’ hos det anerkendte San Fransico- bageri Tartine. Resten af Hart-teamet kommer da også fra pæne steder som Noma, Amass og French Laundry. Og måske er det lige præcis den skolede tilgang, der har gjort, at Hart Bageri hurtigt er blevet en favorit, som vi ikke kan slippe igen. Hele 94.000 personer følger ugentligt med på Instagram, når nye tilføjelser til montren vises frem.
Surdej og bæredygtighed er grundprincipperne, og især deres Roasted Sesame Sourdough Loaf får os til at klappe både indeni og udenpå. Af det søde bagværk anbefaler vi desuden deres mandelcroissant og tebirkes.
Gammel Kongevej 109,
1850 Frederiksberg
Andersen & Maillard
Andersen & Maillard startede på Nørrebro og har nu tilføjet endnu et punkt i Nordhavn. Her bliver der fokuseret på friskbrygget specialkaffe fra eget risteri og dertil et mindre udvalg af virkelig velbagt brød og wienerbrød.
Croissanten herfra er en af de bedste, vi kan komme i tanke om, og den genialitet, der opstår, når den sommeren kan fås som en vaffel til deres kaffe-softice, er rimelig heftig. Andersen & Maillards lokaler er rå og enkle på en upoleret måde, så den gode kvalitet af det, der serveres, virkelig skinner igennem.
Nørrebrogade 62, 2200 Nørrebro
Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn
Lille Bakery & Eatery
Det unge Lille Bakery & Eatery er faktisk et af de større bagerier i guiden til trods for sit navn. Det ligger på Refshalevej og er foruden et bageri også en café, hvor det fine brød om morgenen kan ledsages af æg og ost. Til frokost kan du få mindre retter, og hver fredag er der en dagens ret på kortet.
Hos Lille Bakery & Eatery bliver der bagt smukke brød af økologisk mel, som du kan nyde ved de hyggelige langborde. Gå ikke derfra uden også at smage deres berlinere. Vi drømmer om dem med hindbærsukker og creme.
Refshalevej 213A,
1432 København K
Mirabelle
Mirabelle er et af de ældre bagerier på listen, og det er et af dem, der først lærte københavnerne, at det kan betale sig at give lidt mere for noget, der er meget bedre. Det yndige bageri ligger på Guldbergsgade på Nørrebro og er efterhånden en forankret bestanddel i kvarteret.
Fra kl. 7-17 kan du hente brød og kaffe fra take away-lugen, som kan forudbestilles, hvis du skal være sikker på at få det, du gerne vil have. Sprød, mørk surdej med perfekte store huller og luftige croissanter med fine flager – alt til at redde en dårlig morgen. Om dagen serverer Mirabelle diverse enkle italienske klassikere, og om sommeren skal du holde øje med deres Gelato Bike, hvorfra du kan købe deres hjemmelavede is af råmælk.
Guldbergsgade 29,
2200 København N