Københavns 5 bedste vinbarer
Du kender det: Det er fredag eller lørdag (i nogle tilfælde også bare en hverdag), og du har lyst til et glas vin, der ikke kommer fra en bag-in-box. Men hvor skal du så tage hen? Her er et bud på nogle af Københavns bedste og hyggeligste vinbarer.
Bottega Barlie
Mellem nyboder og Kongens Have, klemt ind på et gadehjørne mellem gamle lejlighedsbygninger, ligger Bottega Barlie. Under de røde markiser på flettede caféstole kan du få Paris i København og nyde vin af enhver slags. Uanset om du er til naturvin eller konventionel vin, vil du altid kunne finde noget her, der behager din smag. Og hvis man er i tvivl, er der hjælp at hente hos personalet, som kompetent, kan guide dig til dit match. Hvis sulten melder sig, har Barlie også velsmagende retter, du kan nyde som et kompliment til din valgte vin.
Fredericiagade 78,
1310 København K
Åbent tirsdag-lørdag
www.barlie.dk
Pompette
På Pompette er der skruet ned for det pompøse og op for det ærlige. En af værdierne for vinbaren er at holde tingene simpelt for at holde priserne nede. Indretningen er da også af den spartanske slags, men ikke noget, der gør, at stemningen ikke trives i fuldt flor. Der bliver fokuseret på naturvin fra mindre europæiske producenter – både lidt mere funky, såvel som mere konventionelt smagende naturvin. Vin på glas koster 50 kroner stykket, uanset hvilken farve du er til. Går man bag i lokalet og åbner dørene til det tempererede lokale, kan du finde flaskevine fra sværvægtere som blandt andet Cossard og Radikon, og du kan endda købe dem med to-go, hvis du ønsker. Pompette er et uprætentiøst sted, hvor du kan få nogle af de bedste naturvine til prisen.
Møllegade 3,
2200 København N
Åbent alle ugens dage
www.pompette.dk
Nr. 30
Naturvin har haft en kæmpe opblomstring i København, og mens mange elsker de funky, let animalske vine, er der også dem, som har store aversioner omkring vintypen. Men frygt ej! Vinbaren Nr. 30 har nemlig natur-, biodynamisk og økologisk vin til enhver smag. Vinkortet rummer omkring 8-900 flasker vin, som rangerer fra det vildt funky til store, konventionelt smagende bourgogner. Indretningen er præget af det rå og simplificerede med hvide fliser på væggene og brændende bloklys på bordene. Et sted, der er oplagt for besøg, uanset om det er en hverdagsaften eller en weekend. Og udover vinen er Nr. 30 også et spisested, hvor du kan få småretter og snacks af høj kvalitet til at stille sulten.
Nansensgade 30,
1366 København K
Åbent tirsdag-lørdag
www.nr30.cargo.site
Gaarden & Gaden
Gaarden & Gaden er efterhånden en klassiker, når man omtaler vinbarer i København. Ud mod det pulserende liv på Nørrebrogade kan man nyde sin vin indendørs såvel som udendørs, alt efter hvilket temperament man har. Her er det også naturvin, som er i fokus – det, der adskiller Gaarden & Gaden, er den uformelle, hjemlige følelse, der emmer i lokalet. Jovist, vinen er rigtig god, men man er sikret en hyggelig stund på etablissementet hver gang, blandt andet på grund af servicen, der gives med humor og en skarphed i arbejdet. Det naturlige præger ikke kun udvalget af drikkevarer, men også maden, hvor der fokuseres på råvarer fra økologiske og biodynamiske landbrug.
Nørrebrogade 88,
2200 København N
Åbent alle ugens dage
www.gaaga.dk
Enomania
Navnet ’enomania’ stammer fra oldgræsk, hvor ’eno’ oversættes med vin og ’mani’ med en uhelbredelig form for sindssyge. Som navnet indikerer, er dette sted med enorm fokus på vin – og rigtig god vin! På Enomania er det mere den konventionelle, klassiske vin, der er i centrum. Vinnørder og ægte connoisseurs mænger sig her, men det er ikke noget, der får stedet til at føles prætentiøst. Enomania er som spisested italiensk i køkkentypen og et helt fabelagtigt sted af slagsen – endda så godt, at de er blevet tildelt Michelinguidens ’Bib Gourmand’ flere år i træk. På vinsiden er det klart de store bourgogner, der præger kortet. Helligbrøde ville nogle nok mene, på grund af det italienske cuisine på stedet, men det fungerer. Der er selvfølgelig også masser af italienske vine, der kan nydes sammen med køkkenets kreationer.
Vesterbrogade 187,
1800 Frederiksberg
Åbent tirsdag-fredag
www.enomania.dk
LÆS OGSÅ: Restaurant Carl Nielsen: Moderne smørrebrød med historie og charme