Klimakløgtigt kagekalas
Jasmin Gabay, som er kendt fra 2018-omgangen af landeplagen Den Store Bagedyst, vil gerne have dig til at tænke dig om en ekstra gang, når du går i køkkenet. Med sin nye udgivelse Klimakløgtigt Kagekalas forsøger hun at give en nem indgang til at ændre vaner til mere bæredygtighed og mindre madspild i kagebagningen.
… er udgivet i samarbejde med Muusmann Forlag. Vejledende udsalgspris: 229,95 kr.
Vidste du, at en pose skumbananer udleder lige så meget CO2 som en portion hakket oksekød? Kage-revolutionen, som måske er opstået på baggrund af programmer som Den Store Bagedyst vil ingen ende tage, og rundt omkring i det danske land bugner flere og flere køkkenskuffer af sprøjteposer, fondant og diverse bage-kage-remedier. Men med den nye dille følger som oftest også et meget stort madspild. Og det er dét, Jasmin Gabay gerne vil have dig til at tænke en ekstra gang over, når du går i køkkenet.
Jasmin Gabay er en kvinde af mange talenter og en af dem er at bage. Hendes vision med Klimakløgtigt kagekalas er at gøre klimavenlige opskrifter mere jordnære, alt imens opgaverne i køkkenet skal være sjove og lette at tilgå. Bogen er fyldt med sprudlende opskrifter på sødt og bagværk, og de er opdelt i måneder, så læseren nemt kan vælge ud fra, hvad der er i sæson.
Årstidernes skiftende udvalg og øjet på bæredygtighed byder på en bred vifte af opskrifter som rocky road med resteslik, rodfrugtkage, fastelavnsboller med æblesmør og flødeskum og kræmmerhuse med syltede bær. Gennem bogen er der yderligere givet en masse gode tips og tricks til, hvordan du bliver den bedste bager, og hvordan resterne til diverse opskrifter kan anvendes til andet fortryllende. Vi deler tre opskrifter her:
Æblekamme med ingefær og kanel
Havtorntærter med bagt marengs
Kakaokage uden sukker og gluten
LÆS OGSÅ: Vore somre i paradis