Klar, parat, byt!
For én enkelt aften bytter 37 internationale stjernekokke arbejdsplads under det kreative event GELINAZ Shuffle. Fra Danmark deltager tre kokke, og dem har vi set lige nærmere på her.
Gastronomi er en verden af uendelig inspiration, leg og eksperimenter. Og netop derfor bytter 37 af verdens bedste kokke liv, identitet og restaurant for en enkelt aften den 10. november. Udover fire udvalgte kokke fra Danmark deltager også kokke fra Sydamerika til Asien, Europa og USA. Eventet hedder The Grand Gelinaz! Shuffle og er et koncept, hvor internationale kokke flytter egne grænser og udforsker det ukendte som køkkenchef på en fremmed restaurant.
Fra Danmark deltager:
Christian Puglisi fra Relæ
Christian Puglisi er en italienskfødt dansk kok. Han kom til Danmark i 1989 og blev udlært som kok på restauranten Røgeriet. Han har desuden arbejdet på udenlandske restauranter såsom El Bulli og har været daglig leder af køkkenet på Restaurant Noma. I 2010 etablerede han restaurant Relæ i København, hvor han også er køkkenchef. Relæ fik i 2012 en Michelinstjerne, som den siden har fastholdt.
Matt Orlando fra Amass
Matt Orlando er født og opvokset i Californien. Inden han blev chef for Amass i København, har han arbejdet på forskellige restauranter, der har strøet Michelintjerner ud over hans cv. På listen finder man bl.a. Aureole (New York), Le Manoir aux Quat’Saisons (Oxford), The Fat Duck (London) og Per Se (New York).
René Redzepi fra Noma
René Redzepi behøver nok ikke den store præsentation. Han er en dansk kok og er medejer af Restaurant Noma, hvor han også er køkkenchef. I 2010 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant, en titel, som restauranten vandt igen i 2011, 2012 og 2014. Han er uddannet kok fra restaurant Pierre Andre i København og har desuden arbejdet på Kong Hans Kælder samt French Laundry (Californien), El Bulli i (Catalonien) og Jardin des Sens (Montpellier).
Partnerne for dette års event er blandt andet S. Pellegrino og Illy. Læs mere om The Grand Gelinaz! Shuffle Two her.
LÆS OGSÅ: White Guide: Her er de bedste restauranter i Danmark