Ny ‘bad-ass’ gourmet-kebab på Vesterbro
Grækenland, Yemen, Iran og Algeriet kommer alle på banen, når der langes over disken i den nye kebab-biks, Killer Kebab, på Viktoriagade. Cofoco-grundlægger og restauratør Torben Klitbo og natklubejer Bjarke Reventlow er gået sammen om en ny gourmetversion af det det roterende kødspyd med stenovnsbagt fladbrød og masser af økologiske grøntsager.
Sammen har de to iværksættere Torben Klitbo og Bjarke Reventlow allerede den mellemøstlige restaurant Yaffa på Gråbrødre Torv. Nu er de klar med en ny tilføjelse: Killer Kebab.
“Vi elsker kebab! Men alt for ofte bliver man spist af med tørt, massefremstillet brød, kød af uvis oprindelse og sammensætning – og et lokale med plastikmøbler og spejle på væggene. Vi vil lave den kebab, vi alle går og drømmer om; med hjemmemarineret kød, frisklavede dressinger og lækre økologiske grøntsager,” siger Torben Klitbo og tilføjer:
“Dertil hører selvfølgelig en iskold øl eller et glas lækker vin, serveret i et hyggeligt lokale med møbler i dansk design.”
Til trods for det orientalske tema på begge spisesteder har ingen af de to bagmænd rødder i den del af verden – og det ser de som en fordel:
“I og med at vi ikke står og tilbereder vores fædres eller bedstemødres opskrifter, har vi måske en mindre traditionsbunden og mere legende tilgang til kebab. Vi lader os inspirere af hele kebabbens udbredelsesområde, og vores menu indeholder derfor elementer fra både Grækenland, Yemen, Iran og Algeriet,” siger Torben Klitbo. “Og så åbenbarer vores eget etniske ophav sig selvfølgelig også i, at vi serverer både øl og vin.”
Kernen i måltidet hos Killer Kebab er det hjemmebagte stenovnsfladbrød, der mest af alt minder om det græske gyros. Derudover kan du få sideretter, der ikke nødvendigvis har været at finde hos din lokale kebab-pusher før nu: fritter af søde kartofler, grøntsagsspreads, hjemmelavet hummus, den tyrkiske peberfrugt og feta-creme, haydari, og den iranske ret, borani, der er lavet af rødbeder rørt med yoghurt og tilsmagt med diverse urter.
”Åndssvagt godt,” lyder det fra Torben Klitbo selv.
LÆS OGSÅ: Restaurant Safari: Opgøret med de traditionelle, stive restaurationsdyder