Keyser Social serverer en fuldendt østasiatisk smagsoplevelse
Det er efterhånden let at finde asiatisk mad mange steder i København. Men den nye spiller, Keyser Social, leverer en helt ny sammensmeltning af Asien og Norden, som gerne skal give gæsterne en fuldendt østasiatisk oplevelse. Læs med om vores besøg hos Keyser Social.
Besøget startede lidt skævt, da vi trådte ind på Keyser Social i Frederiksborggade en tirsdag aften i august. Selvom vi havde lavet en aftale om et interview, virkede det, som om vi var de eneste, der havde husket det. Måske det også havde noget at gøre med, at der var fuldt hus denne tirsdag, og personalet havde travlt med de mange gæster. Til trods for den forvirrende start skulle aftenen dog vise sig at byde på en af de bedste spiseoplevelser, vi længe har haft.
Åbningen under nedlukning
Keyser Social åbnede under hårde kår midt i covid-krisen i maj 2020, men ikke desto mindre har stedets smagsunivers hevet den unge restaurant godt igennem den svære tid og sørget for, at stedet summede af gæster på en helt almindelig kedelig tirsdag, da vi kom på besøg.
Restauranten er asiatisk-inspireret, influeret af smage og tilberedningsmetoder fra både Japan, Kina og Thailand, men også Korea, Malaysia og Vietnam. I det lille toetagers setup er de nemlig ikke bange for at mixe køkkenstile og tilberedningsmetoder – ”for på den måde kan de give gæsterne en unik fusionsoplevelse, der på trods af et nordisk touch vil lede tankerne hen på det smagfulde Asien,” forklarer partner, Kristian Valentin.
Sammen med partner Daniel Olsen, restaurantchef Carsten Kølle og køkkenchefen Noumii Puttasaro udgør de det daglige hold på restauranten, og drengene har desuden teamet up med holdet fra DiningSix.
Nam, yum og stor madglæde
Hos Keyser Social kan du forsøge dig med enten 10 eller 13 serveringer som tasting-menu eller vælge frit fra det rige a la carte-kort. Vi gik i krig med den store menu og fra første snack-servering, bestående af hummertatar, asiatisk korokke og daikonruller med namjim-sauce, kunne det fornemmes, at ingen smagsnuancer var overladt til tilfældighederne. Begejstringen over snacksene blev de næste timer kun større, i takt med at vi smagte os igennem tallerkenerne, supporteret af personlig og velinformeret betjening fra Carsten Kølle.
Kammuslinger i ”yum”-sauce med mango, forårsløg og peanuts, okse-shortribs glaseret i asiatiske urter, citrongræs, soja og palmesukker, Keyser shumai-dumplings med nedkogt oksesuppe, bok choy og wakame-tang og kokossorbet med sesamcrumble og mango var nogle af de retter, vi smagte under oplevelsen.
Hele Asien rundt
Køkkenchef Noumii Puttasaro har i mange år arbejdet på flere velrenommerede restauranter, herunder The Market Asian og Hero Sushi. Med et ophav, der tæller en opvækst i Thailand, en malaysisk/thailandsk mor og en japansk far, repræsenterer han på én gang ideologien hos Keyser Social meget godt.
Til spørgsmålet om, hvad Keyser Social bringer af nyt til den københavnske restaurantscene, fortæller Kristian Valentin:
”Vi kan byde på en smagsreje i Asien, der ikke er afgrænset til et enkelt land eller område, men hvor vi tager alt det bedste fra de forskellige køkkener og sammensætter til én fuldendt østasiatisk smagsoplevelse.”
Dér må vi give dem ret. På redaktionen har vi efterhånden spist hver vores del af middelmådige, udmærkede og rimeligt gode omgange af panang, men det er lang tid siden, at den har været i en klasse, som den vi fik serveret i Frederiksborggade. Helt generelt var retterne smagt godt til, og der blev gennemgående brugt gode råvarer – og det til en næsten uforståelig lav pris på henholdsvis 395 kroner for 10 serveringer eller 495 kroner for 13 serveringer.
Alt i alt havde vi en virkelig god oplevelse i restauranten, og til alle andre Asien-entusiaster vil vi komme med en varm anbefaling om at besøge Keyser Social.