Verdenskendt dansk kok har åbnet ny restaurant på Christianshavn
Hun er tidligere kåret som Latinamerikas bedste kvindelige kok, og hendes socialgastronomiske restaurant Gustu i Bolivia har fået titlen som den bedste i landet. Efter en lille pause fra restaurationslivet er Kamilla Seidler parat til at åbne sin egen restaurant med navnet Lola. Lola er skabt under nogle af de samme principper som Gustu, men denne gang vil Seidler slå sine folder i København.
I 2013 rejste Kamilla Seidler og Claus Meyer sammen til Bolivia for at åbne en restaurant og kokkeskole for udsatte unge. Restauranten, som blev kaldt Gustu, blev kåret til Bolivias bedste af restaurant – en anerkendelse, som Gustu stadig eksisterer under i dag – og Kamilla Seidler fik titlen som Latinamerikas bedste kvindelige kok.
Nu, efter to års pause fra køkken- og restaurantdrift, er Kamilla Seidler og de fire partnere, Jakob Gaard Nielsen, Rune Toft, Mette Strarup og James Shreeve, klar til at åbne restauranten Lola i København. Fælles for dem alle er, at de har arbejdet med social gastronomi og gerne vil fortsætte i samme spor.
Lola er en uformel naborestaurant, som er bygget op omkring en række sociale principper. På Lola tror man på, at man kan drive restaurant på højt niveau uden at gå på kompromis med de ansattes helbred, både det fysiske og det mentale, og med deres sociale liv og familieliv.
Lolas sociale arbejde bliver kaldt Lola Impact, og det er grundstenen i Restaurant Lola. Udover restauranten er Lola også en catering- og eventvirksomhed samt et træningssted for mennesker, der af den ene eller anden årsag står på kanten af arbejdsmarkedet. Ønsket er at hjælpe personer, der kæmper for at komme tilbage til arbejdsmarkedet eller uddannelsen og genvinde troen på dem selv igennem køkkenarbejde.
Mangfoldigheden afspejler sig også i Lolas køkkenstil, som ikke er læner sig op ad kun én køkkenstil, men ad flere. Menuen er sammensat af nomadekokke, som kommer fra og har været over hele verden. Maden er innovativt inspireret og bliver lavet med teknikker fra hele verden. Du oplever ikke en fuldstændig autentisk taco eller en autentisk dhal – i stedet mødes de to måske i en ret på Lola-måden. Maden er altid lavet af lokale råvarer og altid i sæson.
Christianshavns Voldgade 54,
1424 København
restaurantlola.dk
LÆS OGSÅ: Jægersborggades nye brunch-spot serverer brunch på et nyt niveau