Irmas store køkkenfest
For tredje år i træk slår Irma dørene op til en weekend, der handler om at hylde madglæden, være nysgerrig på fødevarer og spise sammen med andre. Vi har taget en snak med direktør for Irma, Søren Steffensen, som gjorde os klogere på den kæmpestore køkkenfest.
Mad&Glæde 2017
Hvornår: 4.-5. marts kl. 9-17
Hvor: i Forum, København
Billet: Koster 100 kr. på madbillet.dk.
Hvor meget ved vi egentlig om de varer, vi hiver ned fra hylderne i supermarkedet? Og hvor meget ved vi om producenterne bag varerne? Formentlig ikke ret meget. Men den 4.-5. marts skal madglæden og råvarerne for alvor hyldes, når Irma åbner op for Mad&Glæde 2017 i Forum, København.
Hvad går Mad&Glæde ud på?
”Mad&Glæde går ud på, at vi godt kunne tænke os at forbinde Irma, alle vores leverandører og alle vores produkterne med vores kunder. Vi gør det ved at præsentere vores forskellige leverandørers produkter, men det er ikke bare en udstilling. Vi har også workshops, hvor man kan være med til at lave mad og se, hvordan produkterne bliver til. Og så kan man deltage i fællesspisning og opleve sjove personligheders måde at servere et måltid på. For eksempel kan man spise sammen med Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage og de to skøre drenge, Peter Falktoft og Esben Bjerre, fra Monte Carlo. Der er også forskellige foredrag, og vi får besøg af blandt andet Nikolaos Strangas, Jesper Vollmer, Mette Blomsterberg og Henrik Yde. Mad&Glæde er en blanding af alt muligt godt, og arrangementet er fuldstændigt uhøjtideligt.”
Hvad er tanken bag Mad&Glæde?
”Tanken er at udvikle en kæmpestor køkkenfest. Vi vil rigtig gerne hylde kvalitet og madglæde, og det er i Coops manifest, at vi skal hylde madglæden meget mere. Det er derfor, at vi vil prøve at involvere kunderne til at komme rigtig tæt på og komme med i køkkenet. Mad&Glæde er ét stort køkken, hvor alle kan være med til at lave mad, smage på tingene og deltage i det, de har lyst til. Vi ser også en tydelig tendens, at fødevarer er det nye ”sort”. Alt omkring kvalitetsfødevarer, restauranter og gastronomi eksploderer, og forbrugerne efterspørger mere kvalitet og flere nye ting. Samtidig har mange af kunderne en masse gode og specifikke idéer, og på messen kan de rent faktisk få lov til at sige det til dem, der producerer produkterne. Vi har oplevet, at nogle idéer har været så gode, at leverandørerne har taget dem til sig og brugt dem.”
Hvad har inspireret Irma til at afholde Mad&Glæde?
”Det, der har inspireret os, er den her tanke om at få kunderne tættere på Irma. En anden stor trend lige nu er fællesspisning, og vi ser det dukke op alle vegne. I Irma har vi haft fællesspisning i mange år, og det er en stor succes. Vi vil gerne gå i front for at gøre aftensmåltidet som et samlingspunkt, hvor man mødes om noget, der har en vis kvalitet. Og så vil vi gerne inspirere folk til, at de danner deres egne madfællesskaber i eksempelvis opgangen eller et andet sted, hvor de kan mødes og lave noget god mad sammen.”
Hvad er visionen for Mad&Glæde 2017?
”Det er at skabe en endnu større køkkenfest. Sidste år deltog 11.000 i Mad&Glæde, og vi håber selvfølgelig på endnu flere i år. Det er så sjovt med fester – hvis man tænker over det, så ender de altid i køkkenet. Det er også derfor, at vi har spicet det ekstra op denne gang med endnu flere stande og aktiviteter. Vi laver blandt andet et kæmpe vinområde, som er større end nogensinde før. Der kommer til at være en stor champagnebar, og man kan både se, hvordan gin bliver produceret, og smage på det. Og så er der alle vores foredragsholdere. Henrik Yde kommer for eksempel og fortæller om sin nye, vegetariske restaurant, og hele den vegetariske/veganske trend har vi også inkorporeret i messen med sin egen stand.
Jeg synes, det er fantastisk, at vi som detailvirksomhed kan komme tæt på vores kunder, få vist dem og talt med dem om vores produkter. Der er ingen andre i Danmark, der gør det, så vi er glade for, at vi kan, og at folk bakker op om det. Jeg synes også, at hele idéen om at spise sammen med andre, som man overhovedet ikke kender, er rigtig fin. Og det er interessant at følge med i, hvilke samtaler der opstår henover sådan et bord.”
Læs mere på irma.dk og facebook.com/madogglaede.
LÆS OGSÅ: Indtag København bid for bid