Hvor lamt…
Påskefrokosterne nærmer sig, og med sig følger de mange påsketraditioner. En af dem er at servere lam på påskebordet. Men er du i tvivl om, hvilken slags lammekød du skal give dig i kast med, så læs med her og få vores bud på gode tilberedninger.
Guide til lammekød
Et lam vejer mellem 17-30 kilo alt efter racen. Lammekød har ikke brug for at blive hængt, derfor skal det helst være så frisk som muligt. Fedtet skal være hvidt og klart i farven. Ikke gult, som det netop bliver, hvis det har hængt. Kødet skal nærmest være tørt at røre ved, det må altså ikke være fedtet eller saftigt. Lam koster omkring 100 kroner per kilo. Men det dyreste stykke, lammekronen, koster omkring 350 kroner per kilo. Et godt tip er at købe dit lam hos slagterne på Istedgade eller Nørrebrogade, da de får friske forsyninger hver dag.
Udskæringer for dummies
Bov: Forben og skuldre
Skank: Læggen
Krone: Ryg
Slag: Maven
Kølle: Lår
Braiseret lammebov
Stegte lammekoteletter med bagte San Marzano-tomater
Braiseret lammeskank
Alt godt fra det indre
Lammefrikadeller og couscous complet
Grillet lammebov med ratatouille
LÆS OGSÅ: Lam & knoldselleri