Hverdagsvegetar
Uanset om du mangler inspiration til nye vegetariske retter i en hverdag med plantebaseret kost, eller du bare generelt gerne vil bevæge dig længere over i det grønne køkkenhjørne, er der smagfuld hjælp at hente i Ditte Ingemanns nye kogebog. Lad dig trygt indhylle i hendes grøntsagsunivers, som trækker smage fra hele verden.
… er udgivet i samarbejde med Politikens Forlag. Vejledende udsalgspris: 300 kr.
Ditte Ingemann er nok en af Danmarks mest rutinerede opskriftsudviklere ud i det grønne køkken. Hun har tidligere udgivet blandt andet Vegetar, Salatsnedker og Krydret, som alle sammen har det til fælles, at opskrifterne er grønne, nemme og har masser af smag. I forbindelse med udgivelsen af sin seneste kogebog Hverdagsvegetar skriver Ditte Ingemann på sin Instagram:
“I mit køkken er det bestemt grøntsagerne, der spiller hovedrollen, og jeg synes, det er langt sjovere (og udfordrende på den gode måde) at lave plantebaseret mad – faktisk interesserer det mig ikke at arbejde med kød. Jeg er ikke vegetar, veganer, flexitar eller noget helt andet… Jeg er bare mig, og jeg spiser indimellem kød og fisk, men måske holder jeg helt op en dag, hvem ved? [red.]
Boller i karry, pizza og pasta med kødsauce – tre retter, som bliver sat på bordet i mange danske hjem hver eneste uge, inklusive mit eget. Jeg er vokset op i 80’erne og har altså spist disse retter utrolig mange gange i mit liv. Jeg vil betegne dem alle som nogle af mine hverdagsfavoritter, og det er lige præcis det min nye bog, HVERDAGSVEGETAR, tager udgangspunkt i. Jeg har forvandlet mange af de gode gamle kendte hverdagsretter til vegetariske udgaver, der både mætter godt og smager skønt, og håber, du vil give dig i kast med dem – om det blot er ved at starte med en enkelt vegetarisk dag om ugen, eller hvis du har lyst til at gå hele vejen. Der er opskrifter til den travle hverdagsaften, men også til de dage, hvor du har lidt ekstra tid eller vil imponere dine middagsgæster i weekenden.”
Bogens titel ‘Hverdagsvegetar’ har altså på den måde en dobbeltbetydning: det er opskrifter til dig, der indimellem gerne vil spise vegetarisk, men også til dig, der har en travl hverdag og gerne vil lave nem aftensmad uden kød. Derfor har Ditte Ingemann også lagt energi i, at repertoiret af opskrifter i bogen er stort og varieret, så du ikke går død i de samme fem vegetarretter.
Her er en håndfuld eksempler på de opskrifter, du møder i bogen:
Hurtig hummus
Mexi-fest med tacos, friteret broccoli og mangosalsa
Bagt, blød aubergine med citron-hvidløgsmiso og eksotisk kålsalat
Hvid jordskokkepizza med cremefraiche, rødløg og porrer
Arancini – sprøde kugler af risotto og lun kålsalat
LÆS OGSÅ: Klimakløgtigt kagekalas