Hot pot popper op i Kødbyen
Hvis du kender hot pot fra udlandet eller bare er vild med langbordsmiddage, så skal du læse med her. Snart kan du nemlig opleve asiatisk madlavning og fællesspisning i et socialt samspil, når det kinesiske koncept popper op i København senere i august.
Social dining-konceptet er blevet populært i Danmark. Det er simreretterne til deling ved bordet på Enigma, velgørenhedsmiddagen ’Cooking for a Cause’ og den kommende langbordsmiddag på Frederiksberg Allé under Copenhagen Cooking & Food Festival eksempler på. Og nu kan man snart opleve en ny form for fællesspisning, når Hot Pot Republic popper up med et event i august.
Asiatisk fondue
Hot pot er et østasiatisk koncept fra Kina, der minder en del om den franske fondue. Den sorte støbejernsgryde med olie er dog byttet ud med en lidt større gryde og en fond. Mens fonden simrer, putter man et udvalg af tyndskåret kød, fisk, bladgrøntsager, svampe, wontons, tofu og dumplings ned i gryden. Når det fiskes op af gryden, dyppes det typisk i en sauce med for eksempel peanuts, hvidløg og sesam. Det tager kun et par minutter, før maden er tilberedt, men den varme gryde kan kun rumme små portioner ad gangen. Sådan kan man altså sidde længe og dele måltidet op over flere omgange, mens man hygger sig med sit selskab.
Den varme gryde simrer allerede i Danmark
Fangshuang Kong kommer fra Kina og er oprindeligt uddannet analytiker, men har taget en uddannelse i madlavning og særligt med fokus på hot pot. Hun har startet Hot Pot Republic, og med sit team har hun bragt det sociale koncept til Danmark.
”At starte en hot pot-restaurant har altid været min drøm. Jeg er meget fascineret af madlavning, og jeg ser det næsten som en kunst at eksperimentere med forskellige krydderier og peberkorn til fonden,” fortæller Fangshuang.
Tilbage i juni holdt Fangshuang og resten af hot pot-holdet det allerførste pop-up i CPH Food Space i Kødbyen.
”Vi vil gerne præsentere og lære folk om hot pot-konceptet ved de forskellige pop up-arrangementer. Indtil videre har folk taget rigtigt godt imod det, og til min store overraskelse var der flere, der ønskede en stærkere fond. Vi håber på at kunne åbne en rigtig restaurant, som vil blive et socialt sted, hvor man mødes med både venner og fremmede og deler historier,” siger Fangshuang Kong.
Næste pop-up finder sted under Copenhagen Cooking & Food Festival den 20. og 22. august.
Læs mere på facebook.com.
LÆS OGSÅ: Nyt økokoncept er kommet til København