Hold jul og nytår med Cofoco og en god samvittighed
Nyd en jule- eller nytårsmenu med god samvittighed, når den københavnske restaurantkæde Cofoco donerer et træ for hver solgte menu til bæredygtigt, selvforsynende jordbrug i Tanzanias Usambara-bjerge. Årets salg forventes at blive omsat til 30.000 nye træer med et samlet CO2-optag på omtrent 30.000 tons.
Cofoco
… åbnede i 2004 gruppens første restaurant, Restaurant Cofoco. I dag består Cofoco af følgende 13 restauranter med samlet set omkring 400.000 årlige spisende gæster: Restaurant Cofoco, Les Trois Cochons, Scarpetta Rantzausgade, Scarpetta Islands Brygge, The Italian, Spuntino, Vespa, Llama, Jah Izakaya, Italy Søborg, Høst, Vækst samt Oysters & Grill.
Cofoco driver ydermere Cofoco Food som en selvstændig virksomhed, der leverer convenience-mad til 7/11 og flere dagligvarekæder samt catering til virksomheder og private.
Hvert år op til jul og nytår er der ekstra travlt i Cofocos cateringkøkken med tilberedning og levering af mad til københavneres julefrokoster og nytårsfester. I år har Cofoco som den første danske madvirksomhed indgået et samarbejde med den britiske NGO Carbon Free Dining. Samarbejdet betyder, at Cofoco med hver eneste solgte catering-menu til jul og nytår donerer et træ og garanterer, at det bliver plantet til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania.
”I en tid med meget snak og alt for lidt handling er det bydende nødvendigt, at vi som virksomhed tager vores del af ansvaret i den grønne omstilling. Det lyder måske flot, men et enkelt festmåltid kan gøre en konkret forskel, og med vores volumen bliver der faktisk tale om en ganske markant forskel. Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag,” forklarer August Lund, medejer af Cofoco.
Sidste år resulterede december-højtiderne i et samlet salg på omkring 30.000 menuer, og Cofoco forventer som minimum et tilsvarende resultat i år. Det vil forventeligt betyde 30.000 nye træer, som vil medføre en række positive effekter helt i tråd til FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling.
Carbon Free Dining arbejder for at etablere økosystemer og bæredygtige skov- og landbrug i Usambara-bjergene i Tanzania. Træplantningsprojektet går i korte træk ud på at uddanne lokalsamfund med viden og redskaber til at styrke biodiversitet og etablere selvforsynende, bæredygtige økosystemer – til gavn for lokalområdet, dets beboere og for atmosfærens samlede CO2-indhold. Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling, vil hvert træ i løbet af en levetid (forventet ca. 40 år) absorbere i omegnen af 1 ton CO2. Altså vil et enkelt års salg af jule- og nytårsmenuer kunne reducere CO2-niveauet med omkring 30.000 tons over 40 år. Det svarer nogenlunde til, hvad 1700 gennemsnitsdanskere udleder i løbet af et år.
Læs mere om Carbon Free Dining her og om moderorganisationen Green Earth Appeal her, som er officiel partner i FN’s Billion Tree Campaign. Træsorterne varierer afhængigt af de konkrete lokale behov og forhold, men der vil typisk være tale om fx Moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.
Produceret på solcelleenergi
Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling og kommer i kølvandet på forsommerens nyhed om, at Cofoco med opførelsen af sin egen solcellepark i Nordvestjylland nu driver samtlige 13 restauranter og omfattende catering- og convenience-produktion helt og holdent på grøn solcelleenergi.
”Vi ønsker altid at give vores restaurantgæster og cateringkunder en god spiseoplevelse, og med træplantningsprojektet og vores solcellepark vil vi også gerne vise, at vi er parate til at tage ansvar for den påvirkning, vi som virksomhed har på miljøet. Vi glæder os til at præsentere flere bæredygtige initiativer fremover,” siger August Lund.
Kunne du tænke dig at få Cofocos jule- eller nytårsmenu, kan du læse mere og købe dem her: Cofoco julemenu og Cofoco nytårsmenu.