Her kan du fejre nytårsaften på københavnske restauranter
Flere og flere vælger at fejre årets sidste aften ude på restauranterne. Derfor er rigtig mange københavnske restauranter kommet med deres bud på, hvordan en nytårsmenu og årets sidste måltid kan smage. Men det kan være svært at vælge, så vi har udset os nogle nytårsarrangementer fra Madbillet, som vi med glæde ville nyde og skåle 'godt nytår' til.
The Fat Pike
I det gamle havnekvarter på Njalsgade kan du hos The Fat Pike få en moderne nytårsmenu i den varme og urbane restaurant. Nogle af punkterne på menuen inkluderer blandt andet marinerede kammuslinger, Perle Blanche-østers, saftig grillet ribeye og en tilpasset vinmenu.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Restaurant Vækst
I den fine grønne restaurant Vækst er menuen til nytår nordisk, fyldt med friskt grønt og urter og sidst, men ikke mindst, et mørt stykke kød. På menuen er der jomfruhummer med gulerod og kamille, oksemørbrad med svampesauce, løg og estragon og hybenrose med hvid chokolade, marengs og citrusurter. Og det er ikke engang det hele.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Leaven
Leaven ligger i Ny Adelgade i indre København og plejer at være garant for en aften med smukke serveringer. Leavens brag af en nytårsmenu inkluderer både trøffel, jomfruhummer, torsk, foie gras og krogmodnet oksehøjreb, inden der kan ses fyrværkeri fra Kongens Nytorv. Vin og champagne hører også til menuen.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Jah Izakaya
Er du fan af det japanske køkken, er Jah Izakaya et godt bud på, hvor du skal fejre nytåret. Her bliver glasset fyldt med sake, vin og champagne, mens menuen består af skaldyr, grillet wagyu-kød, yuzu-chokoladekage og andre japanske specialiteter, som skal spises i den hippe Vesterbro-restaurant på ægte japansk manér.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Aamanns
På Aamanns 1921 tilbyder de fem retter inspireret af årstiden. De tæller blandt andet gillardeau-østers og kammuslinger, dansk hummer med hollandaise og caviar, ribeye med trøffelsovs og en fuldfed chokoladedessert med rose og havtorn. Hertil bobler og gode vine fra restaurantens kælder.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Scarpetta Rantzausgade
I den klassisk indrettede Scarpetta på Rantzausgade kan du spise et væld af traditionelt og moderne italiensk kræs med vin, som sender dig tilbage til de bedste italienske sommerferieminder. Menuen byder på stracciatella og caviar, crudo af helleflynder med grønne oliven, blodappelsin, pistacie og mynte, tournedos med trøffelsauce og sortkål og citrontærte med vaniljeis.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Fleisch
Hvis du bedre kan lide et down-to-earth og afslappet nytår, kan du fejre årets sidste aften hos slagteren på restaurant Fleisch i rå og uformelle rammer. Her får du menu med aperitif, vinmenu og kaffe. Fine de Claire-østers, ravioli med svampe, vagtellår, morkler og parmesan, hummer med kalvebrisler, jordskokker og hummerbisque og baked alaska med passionsfrugtsorbet er på menuen. Og endelig er der kransekage til dessert.
Læs mere om menuen på Madbillet.
Restaurant Høst
Betagende Høst ligger tæt ved Nørreport og byder som altid på en kombination af det rustikke og det elegante fra Skandinavien. Slethvar med jordskokker og brøndkarse, hummer med Karl Johan og syltede hvide asparges og is på hasselnød med mælkechokolade og syltet grankogle er bare nogle af herlighederne, du kan smage til nytårsaften. Menuen på Høst er også inklusiv vin.
Læs mere om menuen på Madbillet.
The Shrimp
På Sankt Annæ Plads kan du spise på den maritime The Shrimp, og du og dit selskab kan inden eller efter middagen forkæle hinanden med drinks på Annæs hotelbar The Club. Køkkenet på The Shrimp er inspireret af det amerikanske køkken, man møder ved kysterne, og det ses også i årets nytårsmenu. Bidder fra menuen er helleflynder med vagtelæg, caviar, purløg og shiso, oksemørbrad med shiitake-svampe, trøfler, løgcreme og trøffelsauce, chokolademousse med saltet karamel, pekannødder og creme fraiche-is og skumfiduser med blodappelsin. Vin, vand, brus og champagne er inkluderet.
Læs mere om menuen på Madbillet.