Guide til Københavns 5 dyreste restauranter
Vi får alle sammen tudet ørerne fulde af, at København efterhånden er proppet med gode mellemklasserestauranter. Men i anledning af lønningsdagen, vil vi gerne have lov til at stikke sætninger som ”fornuftig til prisen” op, hvor solen aldrig skinner. Her er fem ekstravagante steder, der tvinger din konto i knæ og giver din bankrådgiver stressknopper. Men som samtidig efterlader dine smagsløg med en oplevelse for livet.
5. Noma
Foto: Laura L.P./HdG Photography
Med tre tidligere kåringer som verdens bedste restaurant skulle man tro, at Noma var den dyreste restaurant i København. Men med en menu til 1.900 kroner – som bl.a. indeholder sprøde vildroser, gåsefod og kongekrabbe – og vinmenu til 1.100 kroner lander en aften på verdens femte bedste restaurant på en femteplads på listen.
Menu + vin (i alt): 3.000 kroner.
Strandgade 93
1401 København K
Tlf. +45 32 96 32 97
www.noma.dk
4. AOC
Foto: Signe Birck
Endnu en af Michelin-guidens favoritter finder med sine to stjerner vej til listen med en fjerdeplads. På AOC er madstilen moderne og nordisk, og der er både simple retter som fx grillet ostesandwich og de mere avancerede såsom vagtel med marv, æble og skovsyre på menuen. Både menu og vinmenu koster hver 1.600 kroner.
Menu + vin (i alt): 3.200 kroner.
Dronningens Tværgade 2
1302 København K
Tlf. +45 33 11 11 45
www.restaurantaoc.dk
3. Kadeau
Foto: Marie Louise Munkegaard
Når kærlighed til mad og kærlighed til solskinsøen bliver forenet, opstår Kadeau. Her kan du få vaskeægte ”Bornholmerbank”, som de kalder det, for 1.850 kroner og vinmenu til 1.400 kroner. Og du behøver ikke med hverken fly eller færge, for foruden den originale Kadeau Bornholm, er der også en københavnsk restaurant.
Menu + vin (i alt): 3.250 kroner.
Wildersgade 10b
1408 København K
Tlf. +45 33 25 22 23
www.kadeau.dk
2. Geranium

Foto: Claus Bech Poulsen
Tidligere i år gav Michelin-guiden stor ros og fuldt hus til Geranium med tre af de eftertragtede stjerner. Lige nu kan du smage på Sommerens Univers til en pris på 2.000 kroner og dertil vinmenu for yderligere 1.400 kroner. Oveni får du udsigt over Fælledparken fra 8. etage – den følger helt gratis med.
Menu + vin (i alt): 3.400 kroner.
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø
Tlf. +45 69 96 00 20
www.geranium.dk
1. Kong Hans
På lønningsdag er der ingen grund til at være nede i kulkælderen – medmindre det er Kong Hans’ (kul)kælder. Restauranten var den første i Danmark til at modtage en Michelinstjerne i 1983. En stjerne, som Kong Hans har formået at holde fast i helt frem til 2014, hvor den tog på en kortere detour inden dens tilbagevenden tidligere i år.
Menu + vin (i alt): 3.500 kroner.
Vingaardsstræde 8
1070 København K
Tlf. +45 33 11 68 68
www.konghans.dk
LÆS OGSÅ: Nomas japanske eventyr