5 burgerbarer der redder din weekend
Vi hylder den frække, greasy og perfekt sammensatte kombination af brød, bøf, brød! Hvad enten du skal forkæle dig selv i weekenden eller pleje dine tømmermænd, så har vi fundet fem skæve burgerjoints, hvor du kan nyde en velsmagende burger, ligesom den skal være.
Jagger
Jagger har i høj grad ladet sig inspirere af de amerikanske diners. På lystavlemenuen finder man burgers, hotdogs, fried chicken, milkshakes, sundae is og meget andet. Jagger er startet af en gruppe erfarende restauratører med tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk i spidsen. Strategien er at skære ind til benet og sætte gode råvarer i fokus. På den måde kan de tilbyde et enkelt og godt produkt til en lav pris. De mange forskellige størrelser på retterne gør det muligt at smutte forbi, hvad enten det er til snacks, frokost eller aftensmad.
Istedgade 62
1650 København V
www.jagger.dk
Oscars Bøfbar
I mere end 60 år har gæsterne på Bakken kunnet stille lækkersulten med en Oscars Bøfsandwich. Det var Bakkekongen Oscar Pettersson, som fik ideen til bøfsandwichen efter en vens besøg i USA i 1949. En rigtig lækkerbisken, der med sine bløde løg og saftige bøf er blevet en institution på Bakken. Søndag den 4. september lukker Dyrehavsbakken for i år, men forretningen er ikke helt færdig med at lange burgere over disken. Den nuværende ejer har nemlig investeret i en foodtruck, der skal sælge den kendte bøfsandwich til festivaler, loppemarkeder, julemarkeder og andre steder hele året rundt. Oscars Foodtruck kommer for alvor ud at rulle i september og kan også lejes til private arrangementer året rundt.
Dyrehavevej 62
2930 Klampenborg
www.bakken.dk/cafer-is-fastfood/oscars-bofbar
Gasoline Grill
Gasoline Grill er kort sagt en tankstationsgrill på ca. 12 kvm, der serverer burgere. ”Konceptet er inspireret af små ”hole-in-the-wall” steder, der serverer få, men sindssygt skarpe retter fra et meget lille lokale” udtaler medejer Klaus Wittrup. Klaus Wittrup har blandt andet været udvikler hos Claus Meyer og Årstiderne, inden han kastede sig over sin livslange drøm om at åbne en burgerbar. ”Burgeren er baseret på en meget blød Potato Roll efter egen opskrift. Kødet hakkes dagligt af udvalgte udskæringer af økologisk kødkvæg. Der serveres også en vegetarisk burger, hvor indholdet er sæsonært. Nu indeholder den sommer-courgette med urteolie og ost. Senere på sæsonen kan den indeholde skovsvampe, så rodfrugter, asparges og så videre.”
Landgreven 10
1301 København K.
www.facebook.com/gasolinegrill
Grisen
Grisen er en traditionel dansk grillbar, som serverer grillklassikere i hyggelige omgivelser. Der er ikke ændret i den traditionelle ingrediensliste, men den er i stedet blevet håndteret med bevidsthed og kunnen. Rødkål koges med kærlighed, mayonnaisen piskes i hånden, og agurkerne er syltet efter mormors opskrift. Menuen tager afsæt i de danske klassikere og byder blandt andet på frikadelle-, bøf- og flæskestegsandwich. Ligesom på en rigtig grillbar bestiller du maden oppe ved baren og sætter dig, hvor du vil.
Fredensgade 5
2200 København N
www.foodand.dk/grisen
Juicy Burger
Manden bag Juicy Burger er ingen ringere end TV-kokken Henrik Boserup. Henrik har været køkkenchef på Hotel d’Angleterre og etableret en række restauranter, herunder Michelin-restauranten Formel B. Nu forfølger han en livslang drøm om at servere mad-kvalitet for så mange mennesker som overhovedet muligt. Henrik Boserup har brugt godt 3 år på at udvikle sit bud på den perfekte burger – en Juicy Burger. Juicy Burgeren, der er den eneste burger på menuen, kan du smage på restauranten ved Palads eller Kødbyen.
Flæsketorvet 44
1711 København V
www.juicyb.dk