Grøn mad, der holder dig sund og mæt
Januar plejer at være dén måned, der føles dobbelt så lang som december. Den er præget af juleblues, og du er sikkert gået i rehabilitering ovenpå den store dosis af familiesamvær og sukkersødt konfekt. Derfor er du måske trådt ind i det nye år med store forhåbninger om sunde fitnessvaner, mere mindfulness og mindre telefontid, øget kvalitetstid og flere surdejssessions end sidste år - ligesom så mange andre. Og det kræver noget at styrke sig på. Vi har udvalgt fem gode bud på grønne retter, som holder dig sund og mæt gennem januar.
… er udgivet i samarbejde med Politikens Forlag. Vejledende pris: 270 kr.
Proteinerne i plantebaseret mad er typisk af mindre god kvalitet end dem, man finder i kød og mælk, og kroppen har derfor sværere ved at få glæde af dem. Men hvis man ved, hvordan man skal skrue sine grønne måltider rigtigt sammen, kan man sagtens give sin krop, alt hvad den har brug for.
Det er netop, hvad muskelnørden Anders Nedergaard og madsnedkeren Christine Bille Nielsen (tidligere Søllerød Kro og Era Ora) er gået sammen om at hjælpe dig med i bogen Geniale grønne proteiner – og det er helt uden at gå på kompromis med glæden ved smagfuld mad.
Bogen indeholder 63 opskrifter, der er spækket med både velsmag og planteproteiner. Vi har fået lov at dele en håndfuld af dem her:
Misosuppe med boghvedenudler
Multinbønnesalat med feta og oliven
Grøntsagstærte med hvide bønner
Chili sin carne med amarant
Chokolademuffins med bønner og cashewcreme