# × luk

Fotoreportage: Ungarsk Michelin og madmarked i Budapest

Budapest er i disse år et populært rejsemål, som tiltrækker turister fra hele verden – blandt andet, fordi byen har meget at byde på, når det kommer til mad og drikke. Anders Bendixen fra Copenhagen Food var for nylig en tur i den ungarske hovedstad og spise sig igennem både Michelin og madmarked. Se med her.

  • Der er intet anonymt eller underspillet ved den to-stjernede Michelinrestaurant Onyx. Et besøg her er en oplevelse ud i det dekadente, som efterhånden er svær at finde hjemme i Danmark - især til samme lave pris. Indenfor er gulvtæppet langhåret, møblerne er tunge, og væggene er beklædt med spejle.
  • Brød i Ungarn er mere, meget mere, end surdej på et utal af måder. Her er alt fra brød med skinke til brød med rødbeder.
  • Snack på Onyx - uden for menuen.
  • Første ret på Onyx' ”Within Our Borders”-menu: vandbøffel, skalotteløg og champignon.
  • Gåselever med mandler og kaffe.
  • Havkat, bacon og fiskesuppe.
  • Oksehaleconsommé.
  • Råvildt, anderavioli, knoldselleri og kørvel.
  • ”Túró Rudi” (en populær ungarnsk chokoladebar med ostefyld) og skovfrugter.
  • Vinmenuen, som bestod udelukkende af ungarnske vine, hovedsagligt fra Tokaj-området.
  • Tuk Tuk Bar - en asiatiskinspireret cocktailbar. Her fejler udvalget absolut intet.
  • Det er især i serveringen, at den asiatiske inspiration står tydeligt frem hos Tuk Tuk Bar. Her er en Liquid Gold (ja, de kom guldstøv i!), serveret som en kop te.
  • Tid til morgenmad på Café Cirkusz. Brunchkøen er lang, men maden er god, og priserne er lave.
  • Full English Breakfast på Cirkusz.
  • Eggs Benedict skal der også til.
  • Julemarked på Vörösmarty Plads. Måske ikke en ren turistfælle, men noget dyrere end, hvad byen ellers byder på. Som eksempel koster fem glas glühwein det samme som én vinmenu på Onyx.
  • Ungarske specialiteter.
  • Det traditionelle ungarske brød, som udhules og fyldes med varm gullasch.
  • De søde skorstensbrød var noget af det mest populære på julemarkedet.
  • Tötött Káposzta, Golabki eller Holubki - kært barn har mange navne. Hakket svinekød i surkål, som smager ret meget og er det perfekte tømmermændsmad.

 

LÆS OGSÅ: Fotoreportage: Food walk i gamle Delhi

Nusha Riis Hassani

Add Your Comment