Forfriskende fiskeopskrifter
Blue Lobster og Planetarisk Kogebog har begået en kogebog. Den hedder VILD FISK - og vi er mildest talt ret oppe og køre over den. Se fire opskrifter herunder:
..er udgivet i samarbejde med Muusman Forlag.
Vejledende udsalgspris: 349,95 kr.
VILD FISK er kommet i havn. Det er en ny kogebog udarbejdet af Blue Lobster og Planetarisk Kogebog, og vi er mildest talt ret oppe og køre over den. For det er ikke kun en kogebog. Det er et værktøj, som enhver gastro-interesseret bør have stående i reolen. Bogen er opdelt på den måde, at man først og fremmest lærer om rå og utilberedte fisk – de slags fisk, vi spiser i Danmark – således, at man vil kunne genkende dem i kølemontren. Derefter lærer man fileteringsteknik samt at få mest muligt ud af det, som vi hiver op ad vandet. Slutligt kommer idéerne til, hvordan man tilbereder på en sådan måde, at man understreger alle fiskens kvaliteter.
REVOLUTIONÆR FISK
Selve hovedformålet med bogen VILD FISK er imidlertid at opfordre læseren til at tage stilling de store problematikker, der desværre unægteligt stadig er en realitet i dansk fiskeri. Problematikkerne drejer sig blandt andet om, at der ikke tages hensyn til det omkringliggende miljø eller økosystem, når der fiskes. 80% af den fisk, danskerne spiser, er importeret, og størstedelen af dansk fisk eksporteres. Sidst, men desværre ikke mindst, er det meste fisk og skaldyr, som danskerne kender til, enten “fileteret, paneret eller marineret til ukendelighed,” som det skrives i forordet til bogen. Heldigvis er bogen hverken en løftet pegefinger eller voksen-skæld-ud. Den er håbefuld og gør lige dét, som den skal – inspirere os til at bruge hovedet, når vi forbruger.
BAKKET OP AF ELITEN
Claus Meyer, Camilla Plum, Rosio Sanchez, Matt Orlando, Max Bogenmann, Francis Cardenau, Rita Chen og mange flere kendte ansigter fra den gastronomiske elite har været med til at udvikle bogens opskrifter. Til fælles har de, at alle opskrifter er meget håndgribelige og tilgængelige, og bogens smukke billedeside af Theis Bothmann giver yderligere lyst til at hoppe i forklædet med det samme. Se fire opskrifter fra bogen herunder, og vær klar til at købe dit eksemplar.
Pigvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise
Katsu af Havtaske med hjemmelavet goma
Krebs, fjordrejer eller jomfruhummer kogt i hvidvin med citronmayonnaise
Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri