En ny æra i Frederiksberg Have: Historiske Fasangården bliver traktørsted
Køkkenchef Anika Madsen og Meyers åbner ny perle i den historiske Fasangården i Frederiksberg have. Stedet vil byde på a la carte-retter til frokost, og om aftenen vil der blive suppleret med en lille og en lidt større menu. De fine stuer bliver til et moderne traktørsted midt i byen for gæster og mindre selskaber, der vil kunne blive beværtet fra morgen til aften.
Tidligere køkkenchef og partner på Kadeaus lillesøster-restaurant Roxie, Anika Madsen, har skabt en jordnær menu, der trækker tråde tilbage til 1800-tallets begyndelse, undersøger det eventyrlige i naturen, men som også vedkender sig, at der findes en verden udenfor kongeriget.
”Jeg bor selv et stenkast væk, og det her sted rummer alt, hvad jeg kunne drømme om. Jeg glæder mig usigeligt meget til at åbne vores spiseri for havens besøgende og gæster, som er kommet langvejs fra,” forklarer køkkenchef Anika Madsen.
Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.
Efter Slots- og Kulturstyrelsens omfattende restaurering skal den historiske bygning nu til at huse byen og dens folk, og alt hvad der dertil hører af glade begivenheder. Fasangården skal dog ikke kun fungere som restaurant, men vil også huse mondæne middage i de tilstødende private stuer, muntre fællesspisninger, petanqueslag og andre skæve events.
På stedets terrasse vil store begivenheder kunne fejres, og senere på året skal Fasangården også huse et af verdens mindre hoteller på 1.sal og et lille stalddørsudsalg orienteret imod havens mange gæster. Et specialdesignet parktelt med plads til 120 gæster skal gøre det muligt at afholde firmaevents, fødselsdage, bryllupper og andre private fester.
”Vi er meget glade for, at vi nu er nået hertil. Med Anika og et stærkt hold i køkkenet, Rasmus Mørch til at lede restauranten og det lille stalddørsudsalg på vej, er jeg overbevist om, at Fasangården kommer til at sprede stor glæde blandt havens besøgende, Frederiksbergs borgere og hos de besøgende, som kommer hertil,” siger Claus Meyer.
Fasangården åbner den 1. oktober 2020. 8 serveringer vil komme til at koste 595 kroner, men a la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner.
Læs mere på fasangaardenfrb.dk.
LÆS OGSÅ: Tag på gastronomisk hotelophold på Vesterbros franske designperle