Få styr på boblerne til nytår med VINKASSEN
Bobler hører sig til nytårsaften, og der må gerne være flere af slagsen, når vi skal skåle det nye år ind. Men hvis du er i tvivl om, hvilke flasker der skal på bordet på årets sidste aften, så læs med her. Copenhagen Foods sommelier og vinskribent guider dig til nytårsaften i godt selskab med bobler fra Vinkassen.
Julie Brink Færch er uddannet sommelier med mange års erfaring fra forskellige Michelin-restauranter. Til dagligt driver hun Dansk Sommelier Uddannelse og Restaurant Pomle Nakke Traktørsted. Hendes store passion er vin og gæsteoplevelser.
VINKASSEN er et koncept skabt af Madbillet og Vinimondo. Med VINKASSEN kan du gang på gang overraske dine smagsløg med kvalitetsvine, som er nøje udvalgt af Vinimondos eksperter. Lad dig indhylle i vinens forunderlige verden og smag på udvalgte vine, der passer til årstiden. Denne gang indeholder VINKASSEN tre forskellige flasker bobler til dit nytår for 475 kr.
Hvert år i midten af december får jeg spørgsmålet: har du fundet vinen til jul og nytår?
Som sommelier burde jeg måske nok være innovativ og have lyst til at prøve nye ting. Det er jeg også nærmest hver dag hele året, men når det kommer til de store dage, bliver jeg ligesom alle andre tryghedssøgende og har et behov for genkendelse. Akkurat på samme måde, som at de brunede kartofler skal laves, som vi plejer, og at stegen skal smage, som den plejer. Så derfor ender vi altid hjemme hos os – som mange andre – i boblernes verden på årets sidste dag. Vi nyder dem gerne igennem hele måltidet, og derfor skal der også flere forskellige flasker til. Efter et år med mærkelige tider og stor afvigelse fra normalen er der noget rart ved at holde fast i nogle vaner. Derfor må der bobler til for at markere årets sidste dag – og det nye års begyndelse, som i år virker til at være et endnu vigtigere formål.
La Gioiosa Organic Prosecco Spumante Brut DOC
Dette er prosecco, når det er bedst: grønt, friskt, ungt og imødekommende. Proseccoen her er lavet på druen Glera, er økologisk produceret og dernæst fra den anderkendte Moretti Polegato-familie. Vinen har et skønt friskt udtryk med masser af legende, brusende bobler. Smagen er lækker med grønne æbler, pære og en let bitter finish. Hvis du er til den saftige, lettere stil af mousserende vine eller måske et glas til velkomst, hvor det ikke skal være for tungt, kunne denne være et rigtig godt bud.
Cava DO – Josep Ventoa Brut Nature Organic
Dette er en cava, der leverer den fineste balance mellem frugt og kraft. Cavaen her er lavet på lokale druer: Xarel.lo, Macabeo og Parellada, og i et mix af disse druer findes en fin moden frugtkarakter, der indbydende giver en lyst til at tage et glas mere. Smagen er farvet med solskin, gule æbler og pærer. Sammen med en let autolyse i baggrunden giver det en skøn kombination af at være frugtig og kraftfuld. Glasset her vil komme til sin ret ved lettere anretninger som fx hvid fisk til forret.
Champagne Comtesse de Neples Brut NV – Blanc de Noir
En champagne med en legesyg karakter, der ikke prøver at være en anden end den, den er. Champagne er som bekendt en af de mest omdiskuterede mousserende vinstile, der findes. Varianten her er lavet på primært Pinot Noir (90%) og dernæst Chardonnay (10%). Den er fra et mindre kendt område i Champagne Côte des Bar og fremstillet i et blend af druer fra 135 familier igennem et kooperativ. Frisk og legesyg i stilen med fokus på frugt, syre og bitterhed. Bagvedliggende finder vi skønne noter af autolyse i form af aromaer såsom surdej eller puffede ris. Glasset her vil være ideelt til både velkomst og afslutning på aftenen – dog ikke til kransekagen, som mange fejlagtigt sætter champagne til. Det går ganske enkelt ikke med kun 9 gram restsukker, som der er i denne skønne champagne.
Bestil dine egne bobler fra VINKASSEN via Madbillet her: KØB VINKASSEN