Et friskt pust fra Middelhavet – Restaurant Delphine
En ny restaurant er åbnet i København. Den hedder Delphine, og er det nyeste udspil fra den velkendte Cofoco-kæde. Her har de skabt et univers med nøjagtig det friske pust fra Middelhavet, som byen har manglet al denne tid. Læs om vores besøg hos Delphine nedenfor.
Delphine er ikke den type Københavner-restaurant, hvor man skal suge maven ind og sige ‘undskyld’ til nabobordet på vej ud fra sin plads. Her er rummeligt, lyst og højt til loftet, og hvert enkelt element i lokalerne på Vesterbro støtter op om det forfriskende, tidssvarende og uhøjtidelige Middelhavstema.
De fleste kan nikke genkendende til at have dårlige spiseminder fra Middelhavsområdet. Historierne om gummiagtig calamari, skamstegt fisk og sørgelige græske salater med blege tomater er uendelige, hvilket desværre bevirker, at mange danskere smyger sig udenom det meste fra middelhavskøkkenet, med undtagelse af det italienske. Hos Delphine er tiden imidlertid kommet til at få gjort op med de mindre elskværdige spise-minder.
På vores besøg plukkede vi fra det store a la carte-kort med overvægt af fisk og skaldyr. Og det, vi fik serveret, var alt, vi kunne håbe på. Cremet baccala med luftigt fladbrød og olivenolie, saftig friteret calamari med citronmayonnaise, sprød og syrlig salat af ottearmet blæksprutte, bagt fennikel, oliven og citron. Så enkelt og så godt. På trods af, at maverne derefter var mætte, kunne vi ikke forlade restauranten endnu. For vi havde endnu til gode at smage dén tzatziki, som havde fundet vej til de fleste andre borde omkring os. Akkompagneret af mere af det lækre fladbrød samt grillede lammespyd, smovsede vi os gennem tallerkenen, der havde den helt rigtige ratio mellem syre og hvidløg.
Vi havde alt i alt en virkelig god aften hos Delphine, og i et par timer føltes det næsten som at være sydpå. Heldigvis, for os og jer, er Delphine et sted, man rent faktisk har råd til at besøge igen og igen. Lige meget, om man er til snacks, dele-tallerkener eller den fulde menu, så er man in for a treat, og vi ved allerede, at Delphine bliver ét af de steder, vi lister os hen igen, så snart vi får muligheden.
FOR THE ENGLISH VERSION GO HERE
LÆS OGSÅ: Keyser Social serverer en fuldendt østasiatisk smagsoplevelse