Endnu en restaurantoplevelse for de mindste – Smagens Time er tilbage
Endnu engang er det tid til SMAGENS TIME. Temaet er nyt og der fokuseres i denne omgang på lokale råvarer. Heldigvis, er det vigtigste dog nøjagtig som det plejer - det er nemlig stadigvæk helt forbudt for voksne.
6. oktober 2021 inviteres familiens yngste medlemmer for 11. gang til SMAGENS TIME – en restaurantoplevelse ud over det sædvanlige. Over 50 restauranter på tværs af Danmark, og på Færøerne, byder velkommen til gæster mellem 5 og 15 år. De inviteres indenfor til en helt særlig 3-retters middag der både smager forrygende, er fyldt med sanseindtryk og som, vigtigst af alt, er helt forbudt for voksne.
FOR THE ENGLISH VERSION GO HERE
Men SMAGENS TIME er dog, meget mere end mad, der smager godt! Oplevelsen handler også om madglæde, madmod, værtskab og samvær omkring bordet. Til SMAGENS TIME mødes de små gæster i øjenhøjde og skal sammen opleve alle facetter af et restaurantmåltid. Alt er som ved et normalt restaurantbesøg; først forventningens glæde, velkomst, seating, samtale og sjov om bordet med jævnaldrende gæster, præsentation af serveringer samt køkkenet tankerne bag retterne. Børnene kommer derudover til at møde seje kokke og værter, prøve nye smage, konsistenser og råvarer. Alt i alt bliver det en eksplosion af sanseindtryk!
En af de deltagende restauranter i Smagens Time, er den anerkendte Restaurant Lumskebugten og ejer og køkkenchef Erwin Lauterbach. Og det er ikke kun børnene det er sjovt for, når der holdes Smagens time. ”Smagens time er også en oplevelse for os kokke og tjenere. Børns legen ”voksen” samtidig med, at de har hudærlige kommentarer til det de oplever, giver altid smil og stof til eftertanke” forklarer Lauterbach.
Lokalt tema
Årets tema for Smagens Time er LOKAL, da pandemien på godt og ondt har givet et øget fokus på at anerkende det nære og lokale i endnu højere grad. Hvordan restauranterne vælger at tolke temaet, er op til de enkelte, og som altid kan et enkelt tema folde sig ud i mere end 50 forskellige versioner.
Restaurantbesøg med et godt formål
Overskuddet fra SMAGENS TIME går til Melting Pot Foundation, der laver projekter i udlandet, igennem gastronomi. Mad kan nemlig være middel, til at skabe store forandringer i et samfund. Melting Pot Foundation har bl.a. drevet restauranten Gusto i Bolivia, og er på vej til at starte et nyt initiativ op i Marrakech, Marokko. Læs mere om, hvordan Smagens Time og Melting Pot Foundation kan gør en forskel for andre her