Dining Week fejrer 10 år: Få store restaurantoplevelser i vinterferien
Restaurantfestivalen Dining Week fejrer 10-års jubilæum til februar, og det byder blandt andet på eksklusive madoplevelser hos Michelin- og Bib Gourmand-hædrede restauranter og flotte præmier til gæsterne. Flere end 240 restauranter fra hele Danmark deltager i jubilæumsfejringen.
Dining Weeks 10-års jubilæum
Billetter kan købes fra 13. januar på diningweek.dk.
Dining Week så dagens lys tilbage i 2011. Konceptet blev skabt ud fra en idé om at få danskerne mere ud at spise og samtidig hjælpe restauratørerne til flere gæster i vinterferien – det var nemlig den uge på hele året, som var den absolut mest stille i restaurationsbranchen.
“Jeg ved ikke helt, om jeg havde regnet med, at Dining Week ville blive så stor en succes. Det var ikke det, der drev mig i første omgang. Vi var lige på den anden side af finanskrisen dengang, så det var sparetider, og det kunne restauratørerne mærke,” fortæller Bjørn Beyer, som er stifter af Dining Week.
Derfor fandt Bjørn på idéen om at samle københavnske restauratører i en fælles indsats om at få flere gæster ud at spise. Konceptet er, at alle restauranter serverer en treretters menu til samme pris, uanset restaurant og tidspunkt. Han undersøgte restauranter i Københavnsområdet og fandt ud af, at vinterferien omkring uge 7 var den notorisk dårligste uge for restauranter omsætningsmæssigt.
“Og så gik jeg ellers i gang med at kontakte restauranter i København og få sat et system op,” fortæller Bjørn Beyer. Responsen var enorm. “Vi havde regnet med at sælge 7.500 billetter, men endte med 56 deltagende restauranter og 27.000 solgte menuer.”
Dining Week har fået flere danskere ud at spise
I dag har Dining Week spredt sig til hele Danmark med 110.000 solgte billetter og over 200 deltagende restauranter, lige fra Michelin- og Bib Gourmand-restauranter til mindre kendte lokale restauranter, der har noget rigtig godt at byde på.
“Dining Week minder i virkeligheden meget om en musikfestival. Det er musikformidling med et stort udbud af musikoplevelser, som man kan prøve af. Man er mere nysgerrig og ikke så bange for at prøve bands af, man ikke har hørt før. På samme måde er Dining Week restaurantformidling. Vi favner hele verden i madkulturen,“ forklarer han.
Dining Weeks store popularitet har gavnet restaurationsbranchen ifølge Bjørn Beyer. Han udtaler:
“Det får nye gæster ud at spise, som måske skal have et puf. Vi har en tendens til at vælge det sikre. Men Dining Week gør det lettere at turde prøve noget andet, og det giver en kæmpe eksponering for restauranterne.”
Eksklusiv 10-års jubilæumsfestival
I år kan Dining Week fejre 10-års jubilæum, og derfor er årets festival en ekstraordinær én af slagsen. For eksempel byder det rekordstore program på mere end 240 udsøgte restauranter. Størstedelen af dem tilbyder en treretters menu til 215 kr. (+ gebyr) ud fra det velkendte koncept, mens 10 af dem er udvalgte Michelin- og Bib Gourmand-restauranter eller restauranter, som på anden måde er blevet hædret, der serverer en eksklusiv menu med 10 serveringer for 500 kr. (+ gebyr). Her kan du blandt andet vælge mellem Roxie, Kokkeriet, Brace, Restaurant Moment og Almanak.
Læs mere, se alle restauranterne og køb billetter fra den 13. januar på diningweek.dk. Der er begrænsede antal billetter.
LÆS OGSÅ: København får sin egen øl-festival