Din madguide til HAVEN Festival
HAVEN Festival er både en ølfestival, musikfestival, kunstfestival og madfestival. Og den løber over de næste to dage på Refshaleøen. Vi giver et overblik over madprogrammet, og hvad du skal spise på festivalen.
I dag slår HAVEN Festival dørene op i det store, industrielle område på Refshaleøen og forvandler omgivelserne til en stor fest. Programmet byder på masser af musik og installationskunst i en kombination med mad og kvalitetsøl. Mikkeller sætter rammerne for øl-udvalget og byder på særproducerede HAVEN-øl, specialbarer med udvalg fra hele verden og events, der inddrager både musikere og publikum i bryggeriet.
Grill, bål og røg
Madprogrammet byder på alt godt fra grillen, der passer til en øl i hånden. For eksempel griller Butcher’s Manifesto gede- og lammekød over bål, ligesom at Warpigs står for traditionel Texas-barbecue og kyllingevinger. Du kan også smage en stenovnbagt surdejscalzone med chorizo, Gammel Knas, cherrytomater, løg og letsyltet kål hos Birks Køkken. Eller hvad med en sandwich af dobbeltrøget pastrami, kimchi, sommerkål, ost og fermenterede radiser hos Omnivore’s Dilemma?
Street food
Gademad er et must på festivaler, fordi det er nemt og hurtigt. På HAVEN Festival kan du næsten komme verden rundt med udvalget af street food. Sæt tænderne i en tynd, fermenteret pandekage med indisk vegetar-fyld hos The South Indian, venezuelansk majsfladbrød – også kaldet arepas – hos Taller/PMY eller japansk/europæisk fusions-street food hos Kuma. Oplev også, når nogle af Københavns bedste burgermagere fra caféerne Taxa, Pixie og Auto og Gasoline Grill går sammen om årets HAVEN Burger.
Vegetarisk og vegansk
De vegetariske og veganske muligheder er gode på HAVEN Festival. For eksempel kan du spise dig mæt i falafel og hummus hos Fala Fala, et ølandsfladbrød bagt med kartofler og fyldt med blomkål i røget paprika og spidskommen hos Meyers Bageri eller surdejscalzonen fra Birks Køkken med grillet kål i stedet for chorizo. Du kan også få veganske småretter som røget aubergine, grillet spidskål med peberrod og flækærtefalafler med mynteyoghurt hos Omnivore’s Dilemma.
Til den søde tand
En af de udenlandske profiler på årets festival er Guy Rawlings fra Toronto, som vil lave en såkaldt funnel cake med danske kirsebær og kirsebærlikør. Kagen er særligt populær på nordamerikanske festivaler, når man får lyst til noget sødt og sprødt. Naturligvis har Meyers Bageri også gang i ovnene på festivalen og vil foruden kanelsnurrer servere crumble med hasselnødder og blommer og brødbudding med solbær og dobbeltfløde. I håbet om godt vejr tropper pigerne fra ISTID op og serverer is med blandt andet hvid chokolade, saltet karamel og vegansk kokosnød og lime.
Læs mere på havenkbh.dk.
LÆS OGSÅ: Tag på eventyr til Copenhagen Cooking & Food Festival