Nyd godt af franske desserter og aperitiffer i næste uge
I morgen lyder startskuddet til den franske restaurantfestival French Dining Week. For tredje år i træk går mere end 30 restauranter fra hele landet sammen om at servere en skræddersyet fransk tre-retters menu til en fast pris. Og til hver menu følger selvfølgelig en herlig, fransk dessert og en frisk aperitif. Se nogle af vores favoritter her.
I den kommende uge bliver der afholdt French Dining Week i Danmark. Her kan du frit vælge mellem mere end 30 franske restauranter, som alle serverer en tre-retters menu og en aperitif til 225 kroner + gebyr pr. person. Vi har kæmmet restauranternes menuer for udsøgte, franske desserter og udset os nogle favoritter til den søde tand.
Ile Flottante på Brdr. Price
Du kender måske bedre Ile Flottante under det amerikanske navn Floating Island. Det betyder “flydende ø” og er en klassisk fransk dessert. Den består af luftig og pocheret marengs, som flyder i en sød og iskold vaniljesauce. Og til French Dining Week 2019 har Brdr. Price valgt at toppe den ved at servere Ile Flottante med karamel også.
Se resten af menuen og find billetter på diningweek.dk.
Mille feuille på Mondän
En anden klassisk fransk dessert er Mille feuille, som oversat til dansk betyder “tusind blad”. Navnet beretter om kagens opbygning, som i al sin enkelhed består af plader af bagt dej, der er lagt sammen i lag med en creme. Til French Dining Week 2019 serverer Mondän en mille feuille med friske, danske jordbær, vaniljecreme og karamel.
Se resten af menuen og find billetter på diningweek.dk.
Rabarber og sabayonne på Restaurant Kul
Maden på Restaurant KUL er kendetegnet ved enten at have været en tur på den varme grill eller i hvert fald indeholde en form for røg eller et brændt element – heraf navnet på restauranten. Til French Dining Week 2019 kommer Restaurant KUL’s signatur til udtryk i en dessert med rabarber, brændt sabayonne (klassisk fransk dessertsauce, som typisk laves på æggeblommer, sukker, vanilje og lidt alkohol), æblemacarons og skovbær.
Se resten af menuen og find billetter på diningweek.dk.
Jordbærtærte på Lalala
Lalala har fanget stemningen fra de charmerende, små gader og fortovet i Frankrig og sat den ind i rammerne på restauranten i København. Til French Dining Week 2019 serverer de La tarte aux fraises – en fransk jordbærtærte, som er kommet i fint selskab med mørk chokolade, pistacie og marcipan.
Se resten af menuen og find billetter på diningweek.dk.
Som en ekstra lille ting til French Dining Week følger der et glas Lillet Rose Tonic, som er en aperitif med Lillet Rose og San Pellegrino Acqua Tonica, med til hver menu. French Dining Week løber fra den 9. til den 16. juni, og billetter kan købes på diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Tag til fransk restaurantfestival