De 12 bud: Ny økologisk restaurant og vinbar er åbnet på Vesterbro
Et lille hold kokke fra nogle af landets mest anerkendte spisesteder har åbnet det uformelle samlingssted, som de selv manglede på Vesterbro. Slå vejen forbi til nærvær, afslappethed og økologi på Restaurant Tolv.
Nede forbi enden af Istedgade ved Enghave Plads, hvor metrobyggeriet nærmer sig en afslutning, børnene svagt kan høres fra skateparken om hjørnet, og de lokale kommer for at køle ned hos Nicecream, finder du den nye Restaurant Tolv. Facaden er malet i lilla, vinduerne er åbnet op, så inden- og udendørsserveringen blander sig og flyder sammen, og gæsterne sidder tilbagelænet, mens de indtager den sidste eftermiddagssol, gadens leben og et glas kølig Bourgogne. Stedet udstråler at være uprætentiøst, simpelt og jordnært.
De 12 bud
Holdet bag Restaurant Tolv består af Bent Varming, Peter Møller, Emil Delfs, Magnus Madsen og Flemming Larsen, som har en fortid på blandt andet Frederiksminde, Formel B og Moehr. De fem venner har fundet sammen ud fra et fælles ønske om at åbne et stemningsfuldt, økologisk og afslappet spisested med fokus på kvalitet og omtanke for klimaet. Et nyt åndehul i hjertet af Vesterbro – eller en lille restaurant med masser af plads, som de selv udtrykker det.
”Restaurant Tolv er skabt ud fra et ønske om at give gæsterne en sanselig madoplevelse – med masser af grønt direkte fra danske bønder, fisk fanget med stort hensyn til skånsomt kystfiskeri og et nørderi på at matche maden med den bedste vin,” fortæller Peter Møller, kok og ejer af Restaurant Tolv.
Den ihærdige stræben mod mere bæredygtighed er næsten blevet et kriterium for at drive restaurant i Danmark, og det ved folkene bag Restaurant Tolv godt. De tager deres udgangspunkt i råvarer i sæson fra håndplukkede leverandører og bæredygtigt fiskeri. Faktisk har de opstillet ”det tolvte manifest”, som består af tolv bud, der forklarer Restaurant Tolvs filosofi om økologi, mad og vin.
Råvarerne styrer slagets gang
Netop fordi ambitionen er at servere de absolut bedste råvarer for gæsterne, skifter menukortet hver fjerde uge, og der kan være udvalgte indslag på kortet, som ikke fås hver dag i de fire uger. Lige nu byder Restaurant Tolv eksempelvis på østers med vinaigrette af valle og hyldeblomst, grillet jomfruhummer med mynte, ærter, lardo, hybenrose og bouillon samt nye kartofler med løvstikke, surdej og Tomme fra Møn.
Man kan sige, at det er sæsonen, der afgør kokkeholdets ingredienser og sætter rammerne for menuen, og at kokkene på Restaurant Tolv er mestre i at lade sig inspirere heraf. Alt bliver skabt ud fra tanken om det nære køkken og kærligheden til det simple måltid – og det gode match med vinen.
Læs mere på restauranttolv.dk.
LÆS OGSÅ: Smugkig: Se menuen på Alchemist 2.0