Dansker på flot i 7. plads i verdens største bartenderkonkurrence
Torsdag aften dansk tid kårede World Class verdens bedste bartender i den skotske by Glasgow. Den prestigefulde titel gik til Bannie Kang fra Singapore, mens danske Alexander Remoundos fra Ruby i København sneg sig ind på en flot placering som verdens syvende bedste bartender.
Om Diageo World Class
Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 53 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i elleve år.
I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser, og bartenderfaget tages til nye højder.
Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogle af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.
Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.
Regnen silede ned i den skotske by Glasgow, mens verdenseliten i barbranchen var samlet under samme tag på SWG3 Studio Warehouse. Anledningen var den 11. finalerunde i verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence, World Class. Over fire dage dystede verdens 53 dygtigste bartendere på charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails. Og finaledagene tog dem på en rejse fra Ketel One-distelleriet i Schiedam i Holland til øen Isle of Skye i det nordlige Skotland, inden de sidste spændende konkurrencer løb af stablen onsdag og torsdag i storbyen Glasgow.
Første udfordring var “Better Drinking”, hvor de deltagende bartendere skulle lave en bæredygtig cocktail af Ketel One Vodka, der havde samvittighed overfor miljøet som omdrejningspunkt. Herefter stod de over for udfordringen “Into the Wild”, hvor de blev fløjet til øen Isle of Skye og skulle sammensætte en cocktail af komponenter fra en mystery box, som de ikke kende indholdet af. Efter Isle of Skye gik turen til Glasgow, hvor de første to udfordringer havde henholdsvis Tanqueray No. Ten og Singleton som udgangspunkt. På selve finaledagen torsdag skulle de i første konkurrence bruge den legendariske blendede whisky Johnnie Walker til at lave den ultimative whisky-servering på dåse.
Danske Alexander Remoundos klarede det skarpe sving, hvor 53 bartendere blev skåret ned til otte og stod herefter overfor den sidste “Speed Challenge” sammen med den absolutte bartenderelite. Her skulle der kæmpes på tid om at lave fem velsmagende og klassiske cocktails til dommerpanelet samt én enkelt cocktail, de selv fik lov at vælge.
Selvom Alexander måtte se sig slået i den afsluttende konkurrence af Bannie Kang fra Singapore og altså ”nøjes” med en syvende plads, drager han fra Skotland med løftet pande og en af de bedste danske placeringer ved World Class-konkurrencen nogensinde.
“Jeg er utroligt glad og stolt over min placering og præstation. Konkurrencen er i det store hele gået, som jeg håbede på. Mine præsentationer har være velforberedte og skarpe hele vejen igennem, og mine cocktails har smagt godt. Der gik desværre en klap ned for mig i den sidste konkurrence, hvor vi skulle konkurrere på tid. Det var selvfølgelig ærgerligt, men jeg er primært bare glad og stolt lige nu,” siger Alexander Remoundos.
Højt at flyve, dybt at falde
Der er også meget at være stolt af, hvis man skal tro World Class-dommer Sandrae Lawrence, der står bag flere bøger om cocktails. Hun har fulgt Alexander og været imponeret over hans smagsforståelse og stil gennem konkurrencen. På den baggrund ærgrer hun sig en smule over udfaldet af hans sidste udfordring.
”Hans niveau har været stabilt og højt hele ugen. Men man kunne se på ham, at han tabte tråden ret hurtigt i den sidste og afgørende konkurrence. Det ser man jo desværre ofte, når folk er så tæt på at nå deres mål. Det er også et spørgsmål om tilfældigheder. Kommer man godt fra start, er det selvforstærkende, og man glider fint igennem. Kæmper man lidt indenfor de første minutter, går det hurtigt ned ad bakke,” fortæller Sandrae Lawrence.
Guld til Singapore
Titlen som verdens bedste bartender gik til Bannie Kang fra Singapore. Færdighederne og talentet i finalen har sjældent været større ifølge Simon Earley, der er Global Head of Reserve i Diageo. Og Bannie Kang udviste en exceptionel teknisk formåen, velvalgt temperament og stabilt håndværk under alle konkurrencens fire dage. Det gjorde hende slutteligt til en meget værdig vinder.
”Det har været en utrolig oplevelse at være med i World Class, og jeg er blevet beriget med en masse sjov og ballade udover hårdt arbejde. Jeg har lært så meget over de her dage, og jeg føler, at jeg har fået nye venner for livet. Det har virkelig været et privilegium at tilbringe så meget tid sammen med bartendere på det her høje niveau og samtidig arbejde med alle de utrolige spiritusmærker, der har været omdrejningspunktet i konkurrencerne,” fortæller Bannie Kang.
LÆS OGSÅ: Tre danske bartendere klar til den nordeuropæiske finale i World Class 2019