Danmarks bedste bartender er Alexander fra Ruby
Tirsdag vandt Alexander Remoundos fra Ruby i København titlen som Danmarks bedste bartender i konkurrencen World Class North European Final. Udover den prestigefyldte titel vandt han også en billet til World Class Global Final, der bliver afholdt i Glasgow i september. Her skal han konkurrere om at blive verdens bedste bartender.
Om World Class
Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 57 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu elleve år.
I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelse, og bartenderfaget tages til nye højder.
Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.
Tirsdag blev de nordeuropæiske mesterskaber i verdens største bartenderkonkurrence, World Class, afholdt i den hollandske by Rotterdam, og her skulle der findes en national mester fra hvert nordeuropæisk land. Over to dage dystede 18 talentfulde bartendere på charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails. På konkurrencens sidste dag stod Alexander Remoundos fra Ruby i København tilbage som Danmarks bedste bartender foran Tina Marina Rovåger fra Duck and Cover og Martin Žikavsk fra Curfew Cocktail Bar.
Finalen blev afholdt den 1. og 2. juli med en storslået afslutning på Nolet Distillery i Schiedam, som huser den 325 år gamle familieejede kvalitetsvodka Ketel One. På det tidspunkt havde alle deltagerne dystet i tre forskellige konkurrencer. Første dag bød på en blindsmagning og på selve finaledagen skulle bartenderne først prøves i konkurrencen Bee Conscious, hvor opgaven bestod i at lave et koncept omkring bevarelsen af bier med fokus på, hvordan deres bar kunne involvere barbranchen i at bevare og genskabe bisamfundet. Udover det var eneste krav, at Ketel One vodka skulle indgå i cocktailen.
Senere samme dag dystede de i konkurrencen The Sundown Speedround, hvor de skulle vise hurtighed og evnen til at underholde gæster, når der er stress på. Der skulle laves seks klassiske cocktails på syv minutter af mærkerne Ketel One, Tanqueray No.10, Zacapa, Don Julio, Johnnie Walker og Bulleit. Her kunne hver enkelt bartender så vinkle de klassikere cocktails ud fra deres personlige stil. Da pointsummen af de tre konkurrencer skulle tælles sammen, var der ikke nogen tvivl om, hvem den danske mester var.
”Alexanders speedround var så perfekt udført, som den overhovedet kunne have været. Han udviste et exceptionelt overskud gennem hele konkurrencen. Udover at lave velsmagende og innovative cocktails, var han sikker og rolig, men ydmyg i sin tilgang til det, han lavede, hvilket fik ham til at fremstå virkelig sympatisk. Det er vigtigt i en konkurrence som World Class, der er en bartenderkonkurrence og ikke en cocktailkonkurrence. Man bliver nødt til at brænde igennem som likeable over for sine gæster, hvis man vil give dem en god oplevelse Det er jo i sidste ende dem, det hele handler om,” fortæller Ben Lobos, der er dommer og hollandsk World Class-mester fra 2018.
Barn af branchen
Andreas arbejder til dagligt på Ruby i København, men han har haft en ben i branchen så langt tilbage, han kan huske. Hans far har nemlig haft restauranter op gennem hele hans barndom. Han startede bag baren med at lave kaffe, da han var helt lille. Men da han blev lidt ældre, begyndte han at fascineres af bartenderne på familiens spisesteder, og da han nåede til ungdomsårene stod det klart for ham, at han måtte være en del af den verden. Nu kan han se frem til et konkurrenceforløb frem til september, der uundgåeligt vil præsentere ham for den absolutte elite indenfor cocktailens verden. Både når det handler om de andre deltagere og de dommere, der vil være tilknyttet finalen i Glasgow.
”Lige nu er jeg først og fremmest bare rigtig glad. Det har været en drøm for mig at deltage i World Class, siden jeg var 14 år og startede i branchen, og jeg har fulgt med i alle de World Class-slutrunder, der har været. De næste måneder bliver hårde, og så snart jeg ved, hvad de forskellige konkurrencer i Glasgow kommer til at omhandle, kommer jeg til at gå i gang med forberedelserne. Så må jeg sove efter september,” fortæller Alexander Remoundos.
LÆS OGSÅ: Tre danske bartendere klar til den nordeuropæiske finale i World Class 2019