Byens bedste søde sager
Det bliver mørkere udenfor, dagene bliver kortere, og snart falder den første sne. Men fortvivl ikke, for når vinteren for alvor melder sin ankomst, er det nemlig tid til at søge indendørs, tænde op i pejsen, lune sig med en god kop te og smovse sig godt og grundigt gennem vintermånederne i sukkerholdige godter. Det er nu engang den bedste måde at komme igennem de ruskende vinterdage på. Vi giver dig en vinteroverlevelsesguide til de bedste søde sager i byen.
THE DONUT SHOP
Kan du ikke modstå de søde, amerikanske kager med hul i midten? Så skulle du tage at aflægge et besøg hos The Donut Shop. The Donut Shop åbnede deres første af nu fire butikker i 2014. Ud over at være kædens første butik var det faktisk også Danmarks første donutbutik. Donuttene hos The Donut Shop er lavet på helt traditionel vis og er frisklavede hver dag. Udvalget er stort, men prøv for eksempel en med marcipan- og karamelfudge, en med blåbær og belgisk chokolade eller bare den klassiske, glaserede donut.
Jægersborggade 5
2200 Kbh. N
STRANGAS DESSERT BOUTIQUE
Hos Strangas Dessert Boutique kan du få kager, der siger spar to. Den græske dessertkok Nikolaous Strangas er manden bag denne high-end kagebutik. Han har erfaring fra Michelin-restaurantbranchen og henter sin inspiration til kagerne i Strangas Dessert Boutique fra både den franske konditorskole, de spanske dessertgastronomer og den danske gastronomi. Alt er lavet fra bunden, og det er dessertkokken selv, der folder dejen, pisker moussen og tempererer chokoladen. Prøv en af Nikolaous’ tre signaturkager: Passion – cremet, hvid chokolademousse med passionsfrugt, White Dream – hvid chokoladecreme med hindbærmousse eller Pure Nordic – mørk Valrhona-chokolademousse med havtorn- og mangomousse.
Åboulevard 7
1635 Kbh. V
VALENTINO I TORVEHALLERNE
Var det noget med lidt fransk nougat, et stykke belgisk chokolade eller måske et par af de klistrede, men åh-så-lækre engelske fudge? Så er Valentino det rigtige sted at søge hen. Ben Habachi henter sine godter hjem fra små producenter i de søde sagers hjemlande: Italien, England, Frankrig og Spanien. Ben Habachi ved, hvad han snakker om, da han selv har været slikproducent og desuden har været i den sukkerholdige branche i 30 år. Besøger du Valentino, står du over for noget af en opgave – nemlig valget mellem 40 slags fudge og 50 forskellige slags nougat. Så sæt god tid af.
Frederiksborggade 21
1360 Kbh. K
LECKERBAER
Man siger, at småt er godt. Og det er i hvert fald sandt, når det kommer til småkagebutikken Leckerbaer. Hos Leckerbaer laver de småkager af gode råvarer og efter gamle, danske traditioner. Bag Leckerbaer står Jakob og Gabi Bär Mogensen. De har tidligere arbejdet på Michelin-restauranter i ind- og udland, men med åbningen af Leckerbaer vil de nu give hindbærsnitten og brunkagen en velfortjent renæssance. Bland for eksempel otte forskellige kager, og tag dem med hjem til kaffebordet eller nyd dem på stedet med en kop kaffe til, hvis du ikke kan vente. Sortimentet skifter i takt med sæsonen og inkluderer eksempelvis vandbakkelser og hindbærsnitter.
Ryesgade 118
2100 Kbh. Ø
T IN THE PARK
Er du til de gode og velkendte klassikere inden for kageverdenen, så er T in the Park det helt rigtige sted for dig. Sortimentet varierer efter årstiden, men amerikanske cheesecakes med for eksempel lakrids, chokolade, citrus, jordbær eller karamel, chokoladekage, cupcakes og gulerodskage med smørcreme vil ofte være at finde på kagekortet. Vil du spice kageoplevelsen lidt op, så suppler din syndige mundfuld med en såkaldt bubble tea – frugtte, som er tilsat små perler af frugtsaft, der springer, når man tygger dem. De findes i utallige smagsvarianter, men er det ikke tilstrækkeligt, kan man sammensætte sin egen.
Østerbrogade 124
2100 Kbh. Ø
LÆS OGSÅ: Københavns bedste steder at drikke kakao