Byd 2022 velkommen: guide til nytårsmiddag i København
Et halvt selskab der mangler til køkkenudfordringer, farvede serpentiner på trægulve, tå-krummende forsøg med champagnesabel og en altid ubegribelig oprydning 1. januar – åh, det elskede nytår. I stedet for at bruge årets sidste aften på at servicere og koordinere, kan du læne dig tilbage, fejre og skåle med dem du holder af. Her er listen over forslag til restauranter i København, hvor du kan fejre overgangen til 2022.
FOR THE ENGLISH VERSION GO HERE
København er og bliver en af verdens bedste byer at spise i og det gør sig ikke mindre gældende, når man skal være menu på årets sidste aften. I samarbejde med den gastronomiske billetportal Madbillet, har vi lavet en guide til 16 gode steder at spise inden klokken slår 12. Se dem nedenfor:
Høst
Nørre Farimagsgade 41, 1364 København K
Snacks & appetizers
hertil
Blanc de Blancs, Camille Bonville, Champagne
Forretter
Kammusling med æble og peberrod
hertil
Chasselas, Les Vins de Léman, Haute-Savoie
&
Torsk med rødbede og sennep
hertil
Chenin Blanc, Domaine Bobinet, Loire
Mellemret
Slethvar med Karl Johan og spinat
hertil
Chardonnay, Gérard Villet, Jura
Hovedretter
Grillet hummer med enebær og brunet smør
hertil
Gamay, Romuald Valot, Beaujolais
&
Oksemørbrad med selleri og trøffel
hertil
Perbacco Langhe Nebbiolo, Vietti, Piemonte
Desserter
Is på birkebark med syltet grankogle
&
Is på hasselnød med mælkechokolade og pære
hertil
Jurancon, Costat Darrer, Pau
Sødt til kaffen
Vegetarmenuen kan findes Høsts hjemmeside.
Pris: 1.750 kr.
Køb her
Vespa
St. Kongensgade 90, 1264 København K
ANTIPASTI
(serveres til hele bordet)
Oliven
Bruschetta med mousse af kyllingelever
Crudo af Bars med kapers, fennikel, citron og purløg
Stracciatella med sort trøffel & olivenolie
Artiskokspread med kikærter, mynte & lagret ricotta
Hertil
NV Vino Spumante Brut, Arione, Piemonte
og
2020 Pinot Grigio, Nals Margreid, Alto Adige
PRIMO
Bagt Torsk med hummersauce, jomfruhummer, tomat & basilikum
Hertil
2018 Posca Bianca, Orsi, Emilie-Romagna
SECONDO
Rib Eye med grillede borettane løg, stegt sortkål, kalvesauce og vild brøndkarse
Hertil
2017 Barbera d´Alba, Angelo Negro, Piemonte
DOLCE
Citrontærte med vaniljecreme
Hertil
2018 Birbèt, Cascina Riveri, Piemonte
Petit Four
Chokoladekarameller
Cantucini
Kransekage
Hertil
Kaffe eller te, limoncello
Vegetarmenuen kan findes på Vespas hjemmeside.
Pris: 1.000 kr.
Køb her
Bibendum
Nansensgade 45, 1366 København K
Menu + vinmenu
Snack servering
Østers med dild og syltede rødløg
Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France
Servering
Rimmet torsk med en syrnet fløde og agurk
Tell Riesling, Kaufmann – Rheingau, Germany 2018
Servering
Tatar med estragon mayo og sprøde chips
Alberigi, Radio-Coteau – Pinot Noir – Russian river valley, 2013
Hovedret
Smør stegt okse mørbrad serveret med selleripuré og rødvinssauce
El Viejo – Tempranillo – Toro – Spanien
Dessert
Gateau Marcel med brombær
Mas Amiel, Maury Vintage Rouge 2020
Pris: 1.110 kr.
Køb her
Llama
Lille Kongensgade 14, 1074 København K
Serveret “Family Style”
Velkomst
Østers med tamarind ponzu & pico de gallo
Østers aguachile med agurk & grønne æbler
NV. Laherte Fréres, BdB, Champagne
•
Kartoffelbrød med kongekrabbe salat & kaviar
Taco med braiseret and, salsa roja & koriander
Grilled anticucho oksespyd med tamarind sauce & salsa
anticuchera
2016 Chardonnay Premium Estate, Alta Vista, Mendoza, Argentina
••
Ceviche med helleflynder, mango, chulpi majs & rocoto leche de tigre
Hummer aguachile med agurk & rødløg
2020 Stein “Blauschiefer” Riesling, Mosel, Tyskland
•••
Ribeye med puré af Karl Johan svampe, chipotle & sort trøffel
“Charcoal” yuca fritter med lime mayonnaise
Knust agurkesalat med lime, jalapeño olie, persille & koriander
2015 Bodega Mendel, Malbec, Mendoza, Argentina
••••
Hibiscus & roser
•••••
Churros med kaffeis & panela creme
Perfecto Amor, Pisco Likør, Peru
••••••
Kaffe & Avec
Pris: 1.700 kr.
Vegetarmenuen kan findes på Llamas hjemmeside.
Køb her
Aamanns 1921
Niels Hemmingsens Gade 19-21 1153 København K
Æbleskiver
med crème fraiche og Lyksvad caviar
Gillardeau østers
Jordskokker og vintertrøfler
Gravad laks
med snaps, krondild og urter
Krogmodnet oksetatar
med ramsløg kapers og syltede løg
Torsk
med karamelliserede beder, syltede rosenblade, kærnemælk sauce
Grillet hummer
med ribs og citron timian
Dry-aged ribeye
med kartofler, grillet julesalat og røget marv sauce
Chokolade
chokoladetærte med valnødder og vaniljeis
Sødt
kransekagekonfekt og kaffe
Nytårsmenu og vinmenu, inkl. 5 glas vin/champagne:
Pris: 1.900 kr.
Køb her
Paté Paté
Slagterboderne 1, 1716 København V
Snack servering
Blinnis med caviar
Grillet kålskud med gær emulsion
Sprødt kyllinge skind med foigras crème
Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France
Fiskeservering
Terrin af helleflynder med kefir og fermenteret hvidløg
GG Wisselbrunnen Riesling, Kaufmann – Rheingau, Germany 2016
Confiteret hummerhale med karry, stegt blomkål og spinat pure sauce på hummer smør og soya
Albarino, La Marimorena, Casa Rojo – Rias Baixas, Spain 2020
Fjerkræsservering
Fraseret vagtel med karljohan, pommes allumet og morkel sauce
Pinot Noir Reserve, Juris – Burgenland, Austria 2016
Okseservering
Klassik Tornedo rossini med pom-anna
Timbervine Syrah, Radio Coteau – California, USA 2013
Dessert
Chokolade skal fra Mark Herman fyldt med æble og citron timian pure, kondenseret karamel ,haver crumbel & vanilije is
Mas Amiel, Maury Vintage Blanc 2017
Pris: 1.595 kr.
Køb her
Oisters and Grill
Sjællandsgade 1B, 2200 København N
NV Champagne Brut – Laherte Freres
FORRETTER
Plateau de fruit de mer
2 Slags Østers
Jomfruhummer
Krabbeklør
Pil-selv Rejer med Citronmayo og Cocktailsauce
Tuntatar med Avocado og Koriander
Ceviche af Torsk, Agurk, Chili og Koriander
Hertil:
2019 Pouilly Fumé – Le Desert – Régis Minet
HOVEDRET
Grillet Oksefilet med Kryddersmør
Eller:
Bagt Torsk med Kryddersmør
Serveret med grøn salat, pommes frites, græsk salat, tzaziki og dijonaise
Hertil:
2019 Pinot Noir – La Croix Blanche, Domaine Rion
DESSERT
Rombraiseret Ananas med Vaniljeis
Hertil:
2020 Jurancon
Kaffe og avec med 3 Slags Petit Four
Pris: 1.300 kr.
Køb her
Vækst
Sankt Peders stræde 34, 1453 København K
5 snacks
hertil
NV. Brut, Laherte Frees, Champagne
~
Kammusling – tomat – kamille
hertil
2017 Riesling, GlouGlou, d´Hubert et Christian, Les VinsPirouette, Alsace
~
Pocheret æggeblomme – Havgus ost – vinterkål
hertil
2019 Bourgogne Blanc, La Soeur Cadette, Bourgogne, Frankrig
~
Stegt jomfruhummer – jordskok – vild brøndkarse
hertil
2019 Bourgogne Blanc, La Soeur Cadette, Bourgogne, Frankrig
~
Blomkål – trøffel – friskost
hertil
2017 Nuare, Pinot Nero & Merlot, Livigo Felluga, Colli Orientali del Friuli
~
Oksemørbrad – jordskok – trøffelsauce
hertil
2016 Barolo, Marengo, Piemonte, Italien
~
Solbærsorbet – birkebark – saltet karamel
hertil
2019 Les Grains, Des Copains, Jurancon
~
Sødt til kaffen samt avec
Vegetarmenuen kan findes på Væksts hjemmeside.
Pris: 1.500 kr.
Køb her
Scarpetta – Rantzausgade
Rantzausgade 7, 2200 København N
Snacks og velkomst
Grissini med baccala
Vinter melon og skinke
Stracciatella
Hertil
Spumante Brut, Arione, Piemonte
Forret
Tartar med citron, olivenolie og espelette
Hertil
2020 Pinot Grigio, Nals Margreid, Alto Adige
Mellemret
Jomfruhummer ravioli med skummende hummersauce og tomater
Hertil
2018 Posca Bianca, Orsi, Emilie-Romagna
Hovedret
Grillet Oksemørbrad med kartoffel pure, trøffel sauce og sortkål
Hertil
2016 Barolo, Marengo, Piemonte
Dessert
Mandeltærte med appelsin og chokolade sorbet
Hertil
2019 Birbet, Casina Riveri, Piemonte
Kaffe med sødt
Vegetarmenuen kan findes på Scarpettas hjemmeside.
Pris: 1.200 kr.
Køb her
Restaurant Cofoco
Abel Cathrines Gade 7, 1654 København V
SNACKS
Gillardeau østers med agurk, sort peber og kamilleolie
Churros med friskost, løjrom og karl johan
Champagne, Laherte
FORRET
Tuntatar med boullion på kelp, stikkelsbær, glaskål og hvide ribs
Poil de Livre, Domaine Bobinet
2. FORRET
Hummerbisque med græskar, sort hummer, syltet tapioka og dild
Saint Romain, Domaine de Chassorney
MELLEMRET
Blæksprutte med muslingeskum, mandelolie og caviar
Bourgogne, Antoine Lienhardt
HOVEDRET
Oksemørbrad med trøffelsauce, kålsorter, jordskokker og frisk trøffel
Barolo, Marengo
OST
Gammelknas fra Arla Unika med nashipærer, lavendelolie og puffet boghvede
Portvin
DESSERT
Passionssorbet, reduceret fløde, marengs og brændt hvid chokolade
Sauternes
Kaffe, sødt og avec
Pris: 1.500 kr.
Køb her
Delphine
Vesterbrogade 40, 1620 København V
Serveret “Family style”
Gillardeau Østers med 2 slags vinaigrette
Nv. Laherte Fréres, á Chavot, Brut, Champagne
–
Friterede blæksprutter, sardiner & hele rejer med citron mayo
Grillede jomfruhummere med persille & hvidløg
Taramasalata – røget torskerogn med frisk ørredrogn
2018 – Montagny, Domaine faiveley, Bourgogne, Frankrig
–
Crudo af kammusling med semidried, friske & syltede tomater, bergamotte vinaigrette & sort oliven
Tun tatar med kaper & ansjos vinaigrette, pinjekerne & ruccula
Grillet artiskok salat med skordelia puré, granatæble & friske urter
2020 Retsina Amphora, Roditis, Tetramythos, Peloponnese, Grækenland
–
Grillet ribeye med glace, trøffel & pommes frites
Grillede grønne bønner med citron vinaigrette & merian
2018 Bourgogne Rouge, Le Croix Blanche, Domaine Rion, Bourgogne, Frankrig
–
Græsk yoghurt sorbet med olivenolie & caviar
Kaffe & petit four
Vegetarmenuen kan findes på Delphines hjemmeside.
Pris: 1.700 kr.
Køb her
Les trois cochons
Værnedamsvej 10, 1619 København V
Snacks
Gillardeau østers med citron & vinaigrette
Hummer croquette med mayonnaise
Tarte flambée med ventreche & trøffel
Champagne, Laherte Frères
Forret
Let saltet torsk med beder, vagtelæg og sennepscreme
2019 Mouton Noir, Melon de Bourgogne, Caillé
Mellemret
Stegt kammuslinger med hasselnødder & brunet smør
2019 Pouilly Fumé, Régis Minet
Hovedret
Grillet kalvemørbrad med hønsesouffle, morkler, savoykål, sauce bordelaise & trøffel
2017 Châteauneuf du Pape, Domaine De Pignan
Dessert
Chokolade & mandelkage med blåbærmousse, hvid chokolade & toffee
Portvin, Reserve, Porto
Kaffe med kransekage & petit four
Pris: 1.500 kr.
Køb her
Falernum
Værnedamsvej 10, 1619 København V
Snack serving
Østers med dild vinaigrette
Gratineret østers
Foie grais terrine med abrikos
Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France
1. Servering
Hummerbisque med torsk og syltede glaskål
Chablis 1. cru, Louis Pere et FIls, Chardonnay, Chablis, France, 2017
2. Servering
Tatar med syltede bøgehatte og karl johan.
Alberigi, Radio-Coteau – Pinot Noir – Russian river valley, 2013
Hovedret
Oksemørbrad med trøffel, serveret med saltbagt knoldselleri & rødvinssauce.
St. Joseph, Matthieu Barret, Rhone, France, 2019
Dessert
Citrontærte med vanilje parfait
Petit four
Mas Amiel, Muscat, Maury Vintage Blanc 2020
Pris: 1.310 kr.
Køb her
Aamann’s Replik
Sankt Annæ Pl. 36, 1252 København
Æbleskiver
med crème fraiche og Lyksvad caviar
Gillardeau østers
Jordskokker og vintertrøfler
Gravad laks
med snaps og krondild og urter
Krogmodnet oksetatar
med ramsløg kapers og syltede løg
Torsk
med karamelliserede beder, syltede rosenblade, kærnemælk sauce
Grillet hummer
med ribs og citron timian
Dry-aged ribeye
med kartofler, grillet julesalat og røget marv sauce
Chokolade
chokoladetærte med valnødder og vaniljeis
Sødt
kransekagekonfekt og kaffe
Nytårsmenu og vinmenu, inkl. 5 glas vin/champagne:
Pris: 1.900 kr.
Køb her
Scarpetta – Islands Brygge
Islands Brygge 81F, 2300 København S
Snacks og velkomst
Grissini med baccala
Vinter melon og skinke
Stracciatella
Hertil
Spumante Brut, Arione, Piemonte
Forret
Tartar med citron, olivenolie og espelette
Hertil
2020 Pinot Grigio, Nals Margreid, Alto Adige
Mellemret
Jomfruhummer ravioli med skummende hummersauce og tomater
Hertil
2018 Posca Bianca, Orsi, Emilie-Romagna
Hovedret
Grillet Oksemørbrad med kartoffel pure, trøffel sauce og sortkål
Hertil
2016 Barolo, Marengo, Piemonte
Dessert
Mandeltærte med appelsin og chokolade sorbet
Hertil
2019 Birbet, Casina Riveri, Piemonte
Kaffe med sødt
Pris: 1.200 kr.
Køb her
Spuntino
Vesterbrogade 68, 1620 København V
Snacks
Marinerede oliven med urter
Ande kroketter med sennepsmayonnaise
Hertil:
Vino Spumante Brut, Arione, Piemonte
Antipasti
Grissini med skinke
Burrata med vinter trøffel
Tatar af kalv
Hertil:
2018 Pinot Grigio, Nals Magried, Südtirol
Primo
Tortelloni med jomfruhummer, tomat og basilikum
Hertil:
2016 Barbera d´Alba, Angelo Negro
Secondo
Grillet oksemørbrad med morkelsauce, vild brøndkarse og
grillet polenta
Hertil:
2015 Barbaresco, Cantina Parocco
Dolce
Æbletærte med vanilje is
Hertil:
Birbèt, Cascina Riveri, Piemonte
Per il caffè
Cantuccini med hasselnødder og chokolade
Flødekarameller
Kransekage
Hertil:
Espresso eller te
Køb her
Læs mere på madbillet.dk