En bid af Italien i Rødovre
Alle kender mozzarella, men det er de færreste, der har smagt den ægte vare – og slet ikke i Danmark. Det vil de italienske fætre, Oscar og Luca, lave om på. Nu kan du nemlig få udsøgte italienske klassikere såsom burrata, ricotta, stracciatella og stracchino produceret lidt udenfor København.
Man kan ikke lave champagne i Valby. Men man kan godt lave italienske delikatesseoste i Rødovre. Her finder du nemlig det lille italienske mejeri La Treccia. Navnet på mejeriet kommer af den traditionelle italienske fremgangsmetode, som man bruger, når man fletter ostemassen. Og hos La Treccia ”strækkes” 7000 liter dansk økologisk jerseymælk nemlig til autentiske italienske pasta filata oste.
Samtlige oste hos La Treccia er håndlavede efter traditionelle italienske metoder.
”Vores hænder er fysisk i ostene hele vejen – det er på den måde, at vi sætter vores aftryk på ostene og kan kalde dem vores”.
De to fætre, Oscar og Luca, vil utrolig gerne udvide danskernes gastronomiske horisont med deres oste. Burrata, ricotta, stracciatella og stracchino er alle kendte i hjemlandet Italien, men i Danmark mangler de stadig at gøre deres helt store entré, og det vil fætrene gerne lave om på.
Det lader til, at butikker og spisesteder over hele København er blevet ramt af en burrata- og mozzarellaepidemi. Hija de Sanchez i Torvehallerne forvandler italiensk mad til mexikansk, i Kødbyen ville Mothers surdejspizza ikke nå de samme højder uden La Treccias mozzarella og naboen Paté Paté dypper den i brunt smør.
Udover Kødbyen er La Treccias oste på Michelin-restauranten Era Ora. Selv over Øresundsbroen er ostene blevet budt velkommen hos Bastard and Lyran, der er de første til at servere burrata i Malmö.
Oscar og Luca vil med glæde invitere flere mennesker indenfor i deres mejeri. Selvom der endnu ikke er en butik, er enhver velkommen til snak, smagsprøve eller køb af ostene på plads.
Er du blevet nysgerrig, så tag et smut forbi. Eller ring og få tid til en fremvisning.
La Treccia
Valhøjs Alle 160
2610 Rødovre
Tlf. 30 14 28 94
LÆS OGSÅ: Sæt tænderne i mozzarellaens delikate storebror under Italian Dining Week