Vesterbro har fået en pasta- og vinbar som nabo
Det er ikke længere kun til vin og snacks, at Barril på Helgolandsgade slår dørene op fremover. I lørdags introducerede vinbaren officielt sit nye køkken og en menu, der rimer på italienske favoritter som gnocchi, cacio e pepe og spaghetti meatballs.
På en sidegade til Vesterbrogade ligger den lille, skjulte perle Barril, som indtil for nylig var en gedigen vinbar. Med et nyåbnet køkken og en helstøbt menu er Barril nu også en gedigen pastabar. Og som du måske har erfaret, går vin og pasta rigtig godt hånd i hånd.
Når du går forbi Barrils hyggelige og halvmørke lokale på Helgolandsgade, bliver din interesse straks vakt. Den intime og afslappede atmosfære stråler ud af vinduerne og kan sikkert lokke de fleste til at tage i håndtaget og gå indenfor. Her bliver du mødt af et dusin borde i mørkt træ, dæmpet belysning og en endevæg med vinflasker fra bund til top. Det summer af sydlandsk stemning, og det dufter af Italien.
En omgang pasta og et glas vin for under 200 kroner
Barril har været en vinbar i et års tid, men sammen med Esben Lund, som er tidligere Madklubben-partner og var kok på Bazaar i Dronningens Tværgade, har Barril sat strøm til køkkenet. Det er antipasti og pastaretter, som er i fokus, og du kan for eksempel få en portion spaghetti meatballs eller gnocchi med portobellosvampe, østershatte og parmesan med et godt glas rødvin for under 200 kroner. Perfekt til en hverdagsaften, hvor du måske ikke gider lave mad, men gerne vil have lidt lækkert.
“Barril har været godt besøgt af mennesker, der gerne vil drikke vin, men indtil videre har der kun været små retter og snacks på menuen. Ved at åbne op for køkkenet vil vi gerne skabe en uformel restaurant, hvor også naboerne har lyst til at komme ned og spise aftensmad,” fortæller Esben Lund.
Det er stadig vinen, som er grundstammen hos Barril, og du kan få mere end 30 forskellige vine på glas i et prisleje mellem 65 og 150 kroner pr. glas. Ejerne er inkarnerede fans af særligt amerikanske og italienske vine, men du finder også et udvalg af spanske, tyske, franske og australske vine på bagvæggen.
Besøg Barril, hvis lysten til pasta og vin eller en uformel snak over disken om samme melder sig. Der er åbent fra tirsdag til torsdag mellem klokken 17 og 01 samt fredag og lørdag mellem klokken 17 og 02.