De seks spisesteder på REFFEN, du skal besøge
REFFEN har 6000 kvadratmeter udelukkende med foodtrucks, og det gør det svært at vælge, hvad man skal spise, når man besøger det nye madmarked på Refshaleøen. Copenhagen Food har smagt sig igennem herlighederne og giver en guide til de ultimative musts.
Deux Porcs
Ligegyldigt om det er sommer eller vinter, er Deux Porcs brændende kærlighed en af de retter, man ikke bør gå udenom på REFFEN. Tag ikke fejl af den lille rets simple udseende, for nogle gange skal der ikke mere til end en omgang kartoffelmos, god bacon og lidt salturt.
Alt i boden bliver lavet fra bunden og er helt økologisk. Indehaver af Deux Porcs hedder Kristian Ægidius og er opdraget i hans farmors køkken, hvor der hver tredje måned blev slagtet en gris, som skulle udnyttes til fulde. Det er der blandt andet kommet den populære omgang brændende kærlighed ud af. Af andre svine-baserede retter byder Deux Porcs også på en pulled pork burger, som har været i smoke pit i otte timer, og som bliver dresseret med forskelligt hjemmelavet sylt.
Grillfisken
Helt underspillet og med udsigt til vandet ligger Grillfisken, hvor du kan få noget af det bedste, Danmark kan tilbyde: en grillet makrel. Gro Georg Jensen har 30 års erfaring som kok og har tidligere været stadeholder på Westmarket. Nu er Gro, meget passende, rykket nærmere vandet.
Makrellen er fanget ved skånsomt kystfiskeri, og al tilbehøret er økologisk, så du kan spise med god samvittighed. Fisken skal nydes med citron og enten nye danske kartofler eller salat med tomater og bælgede ærter. Til tilbehøret kan du få en af Gros hjemmelavede dressinger, hvoraf den ene med rabarber fra Svendborg helt klart bør prøves. Du kan med andre ord få en oplevelse propfyldt med smagen af Danmark i al sin enkelhed.
Thrilla in Manilla
Alfie Escabarte har tidligere været en del af Papirøen og er nu vendt tilbage til de filippinske rødder i samarbejde med hans kone Carmelita. ”Have a try, dont be shy,” er sloganet hos landets første filippinske street food-vogn, som går under navnet Thrilla in Manilla. Efter bare den første smagsprøve er du sandsynligvis helt solgt. Sticky filippinske svine-sticks fra grillen bliver serveret med syltede løg, ris og en frisk salat med bønnespirer, purløg, koriander og chili.
Thrilla in Manilla skifter mellem forskellige filippinske gaderetter, hvoraf chicken Adobo og sisig for nyligt har været på menuen. Veltilberedt og velkrydret – velbekomme.
La Baracca
Der er både hjemmelavet pasta og autentisk italiensk charme på menuen hos La Baracca. Den hjemmelavede ravioli er fyldt med ricotta og spinat, og saucen skifter mellem en klassisk tomatsauce og smørsauce med rosmarin. Pasta får man ganske enkelt ikke bedre. Alt hos La Baracca er desuden hjemmelavet og økologisk, og det er næsten som at være i Italien.
Indehaver Franco Carmagnola er fra Firenze, og bodens udbud er inspireret af Francos barndom, hvor mor og mormor kokkererede til hele familien. Og det kan smages. Af alt, der er værd at nævne fra La Baracca, skal den italienske yndlingsdessert tiramisu ikke glemmes. Den er ikke for blød og ikke for sød, men faktisk bare lige præcis, som den skal være.
Lima by Mercedes
I REFFENs mest farverige container står Mercedes Vasques i køkkenet og tilbereder fisk, muslinger og bowls Peruvian style. Anbefalingen til Lima by Mercedes falder uden tvivl på ceviche mixto, som er en blandet bakke med med alt, hvad du drømmer om fra det sydamerikanske køkken: ceviche af torsk, kogte og friterede blæksprutteringe, rejer med koriander, salsa af tomat og rødløg samt sød kartoffel, bananchips og majs. Det hele bliver toppet med lime og mayo, og dertil skal du drikke chica morada. Chica morada er en sød drik fra Peru, som bliver lavet på kogte, lilla majs, kanel, nelliker, ananas, limejuice og æbler, som efterfølgende får tilsat limesaft og sukker. Den smager som en kold version af gløgg, og du kommer ikke til at gå forbi Mercedes’ bod igen uden at købe den.
Fat Bar
Når nu man alligevel er ved at nyde livet og et måltid på REFFEN, kan man lige så godt få den fulde sommerferieoplevelse og få en cocktail til. Hos Fat Bar kan du få alle favoritterne. Valget faldt på den forfriskende Funky Mango med vodka, mangosodavand, æblejuice og mynte samt en Mr. GT med gin, tonic, grape, koriander og citron.
LÆS OGSÅ: Betaget af Barcelona