Anmelderrost restaurant har fået en lillesøster-bistro på Frederiksberg
I morgen åbner makkerparret bag restaurant Frank en søster-restaurant i hjertet af Frederiksberg. Polly bliver en uformel og moderne bistro med plads til masser af velsmag, vin og hyggelig stemning.
To år efter åbningen af restauranten Frank i Ny Adelgade er de to partnere, Anders Vendelbo og Anders Strier, klar med en familieforøgelse. I starten af december bliver anmelderroste Frank storebror til en moderne bistro med navnet Polly, som bor på Gammel Kongevej på Frederiksberg.
“Polly bliver en moderne bistro. Et sted, hvor vi hylder håndværket og den gode smag. Det bliver sæsonaktuelt, simpelt og uden så meget bullshit,” siger de to gange Anders.
Det betyder, at der kun kommer til at være ét dogme på Polly. Og det er, at alle elementer i retterne skal være der på grund af smagen.
“Vi er trætte af pynteurter. Altså elementer i maden, der kun er på tallerkenen, så billedet på Instagram kan få et hav af likes. På Polly laver vi retter, hvor elementerne er der for smagens skyld. Kun derfor. At det så samtidig ser lækkert ud, er jo bare et plus,” fortæller Anders Vendelbo og Anders Strier.
Man kan alligevel også glemme alt om det gode Instagram-billede, for restauranten har en meget dæmpet, men virkelig behagelig belysning. Væggene er malet i varme toner af brændt kastanje, og både trægulve og -borde skaber en blød stemning, som giver dig lyst til at læne dig tilbage med nebbioloen i vinglasset.
Bistromad og et ambitiøst vinkort
Menukortet er spækket med gode bistroretter, som trækker inspiration fra både det italienske, franske, spanske og sydamerikanske køkken. Alle retter er delevenlige, og der vil altid være en vegansk og en vegetarisk ret på kortet.
For eksempel kan du starte med snacks som kyllingekroketter med jalapenos og cheddar eller stracciatella med piment og olivenolie. Til forret er tataren (ikke rørt!) med løg i variationer, mayo og sennepsfrø eller risottoen med vintertrøffel, salvie og sort peber gode bud. Du må heller ikke gå glip af rødtungen med kammuslingefars, spinat og syltede tragtkantareller i kalvesauce eller de braiserede svinekæber med løgbouillon og kastanjer til hovedret. Afslut gerne med den sprøde chokoladetærte, der har saltet karamelmousse og mokkais på toppen.
Målet for Anders Vendelbo og Anders Strier er at skabe et sted, hvor gæsterne både kan droppe forbi til en enkelt deleret eller prøve kræfter med syv serveringer til 395 kroner. Når det kommer til vinen, har de to mænd store ambitioner for Polly. Gæsterne kan se frem til at dykke ned i et bredt vinkort, hvor alt lige fra små obskure ungarske producenter til de større klassiske bourgogner er repræsenteret.
Polly starter med at have åbent om aftenen, men på sigt vil de gerne åbne op til frokost med deres bud på mere klassiske frokostretter allerede i starten af det nye år.
Læs mere på restaurantpolly.dk.
LÆS OGSÅ: Verdenskendt dansk kok har åbnet ny restaurant på Christianshavn