Aamanns grønne køkken
Kok, restaurantejer og tv-vært Adam Aamann har i sin nye kogebog fundet inspiration i havens spæde grøntsager. Det er blevet til de lækreste enkle, overskuelige grønne retter med fuld power på smag, farve og æstetik. Skal man lave velsmagende mad kun med grøntsager, kræver det lidt mere opmærksomhed, men det behøver hverken at være svært eller nødvendigt at gå på kompromis med den vigtige umamismag.
… er udgivet i samarbejde med Politikens Forlag. Vejledende udsalgspris: 350 kr.
Adam Aamann er uddannet kok, åbnede i 2006 spisestedet ”Aamanns”, og siden er flere restauranter kommet til – senest restaurant Aamanns 1921 i det centrale København. Aamanns mad er rost til skyerne af anmeldere i både ind- og udland og har gennem tiden modtaget flere priser, bl.a. ”Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom” og senest ”Årets smørrebrød”, uddelt af Foreningen af Danske Madanmeldere. Adam har i fem år været tv-vært på DR-programmet Madmagasinet og har tidligere udgivet kogebøgerne Aamanns til frokost, Aamanns kryddersnaps, Aamanns appetit samt Aamanns smørrebrød.
Aamanns grønne køkken
I denne bog deler Adam Aamann ud af sine mange vegetariske opskrifter, som er blevet til i hans eget hverdagskøkken. Adam er blevet vild med at dyrke sine egne grøntsager, og i takt med at familien er blevet mere eller mindre selvforsynende i grønt, har det givet god mening at droppe kødet flere gange om ugen. Han har desuden tre døtre i teenagealderen, og der er tit venner på besøg, som spiser med. De unge har alle stort fokus på maden, og flere af dem spiser udelukkende vegetarisk.
Bogens retter dækker alt fra tarteletter med porre, tør ost og tyttebær til rødbedetatar, palmekålstempura og sliders med BBQ-rødkål. Der er gratiner og tærter, og der er smørrebrød og ravioli. Det hele er fyldt med den lyst og løssluppenhed, de er lavet med.
Inspirationen har Adam fundet under sine daglige ture i køkkenhaven samt ved komfuret. Mængden af ingredienser i den enkelte opskrifter holdt nede, så retterne er lette at tilberede, og alle grøntsagerne kan købes hos grønthandleren eller i supermarkedet. Resultatet er mad, der mætter og har masser af tilfredsstillende aroma, fylde og konsistens.
Aamanns grønne køkken er et must for alle, kvinder som mænd, der elsker lækker mad med grøntsager i fokus, og som også går op i at spise efter sæsonerne. En kogebog med grøn mad – helt uden asketiske sundhedsbagtanker, men blot med lutter velsmag.
Båndsalat af glaskål med skilt dild-fløde
Selleribøf med løgsovs, spejlæg og råsyltede tyttebær
Blomkålsgratin med trøffel
Svampetoast med solbær og cremefraiche
Løgtærte
LÆS OGSÅ: Grøn bålmad
One Comment Hide Comments
[…] LÆS OGSÅ: Få styr på boblerne til nytår med VINKASSEN […]