1 dl rapsolie | |
1 bananskalotteløg, ca. 200 g | |
2 fed hvidløg | |
1 rød chili | |
1 gulerod | |
50 g frisk ingefær | |
2 spsk karry madras | |
250 g røde linser | |
7 dl vand | |
1½ tsk salt | |
4 limeblade | |
250 g tomater fra dåse | |
1 dåse kokosmælk | |
½ dl citronsaft | |
Toppings | |
100 g friske cherrytomater, skåret i kvarte | |
¼ bundt frisk koriander | |
4 spsk skyr | |
50 g ristede og hakkede saltede mandler |
1 Færdig | FørstVarm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, og kom det i den varme olie sammen med karry. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve. |
2 Færdig | DerefterSkyl guleroden og skær den i små tern og kom i gryden. Skyl linserne og kom dem i gryden, steg dem hurtigt af og tilsæt vand, salt og limeblade. Kog linserne til de har absorberet væden, tilsæt tomater og kokosmælk og kog videre til grøden har den rette konsistens. Smag til med salt og citronsaft. |
3 Færdig | Til sidstTop daalen med cherrytomater, hakkede saltede mandler, friske koriander og skyr. |