Spis fransk mad i hele Danmark
French Dining Week er lige om hjørnet. Fra på søndag den 11. juni til den 18. juni bliver det franske køkken og den gode appetit fejret på restauranter landet over. Vi guider dig til, hvor du skal spise i henholdsvis København, Odense og Aalborg. Bon appétit!
København
L’Éducation Nationale er en autentisk, fransk bistro i Indre By med en stor kærlighed til klassiske franske retter. Bliv forført af først en kold ærtesuppe med crémant, så et anmærket fransk fjerkræ med peberfrugtsauce og til sidst en jordbærtærte med mynteis. Menuen bliver serveret i bedste bistro-stemning med ternede duge og franske tjenere.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Sebastopol ligger ved Skt. Hans Torv og bringer ægte, fransk caféstemning til Nørrebro. Til French Dining Week bliver der serveret vagtel-ballotine, foie gras og sommerbær til forret, braiseret kalvespidsbryst med danske ærter, sommergrønt og kalvesky til hovedret, og til dessert er der citrontærte med brændt marengs.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant Mêlée serverer franskinspireret bistromad i en lille sidegade til Gammel Kongevej på Frederiksberg. Menuen består af tre simple retter. Til forret bliver der budt på pâté de campagne med surt og sennep, hovedretten er coq au vin blanc med nye kartofler, og desserten består af profiterole med jordbær og vaniljecreme.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Odense
Kok & Vin er en autentisk bistro, hvor den franske køkkenchef Auguste Escoffiers ånd lever i bedste velgående. Med en kærlighed til velsmag og nyklassicisme bliver der til French Dining Week serveret en menu, som til forret lyder på torsk med nye ærter, hjertesalat og creme double. Til hovedret er der langtidsstegt okse med Maître d’hôtel-smør, løg og gulerødder, og til dessert får man jordbær med kærnemælk, crumble og sorbet.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant Bacchus er drevet af Stephane, der er født i en lille landsby syd for Lyon. I dag kokkerer han med smagen fra sit hjemland i hjertet af Odense. Til forret serveres gratineret gedeost på sprød toast med salat, tyttebær og balsamico. Til hovedret er der andeconfit med spidskål, ristede hasselnødder og trøffelsalsa. Og desserten lyder på en mini baba au rhum med bær og rabarbersorbet.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant Kongens Have er et nyt spisested på Odense Teater med et fransk køkken, hvor scenekunst og gastronomi smelter sammen. Under French Dining Week serverer restauranten en menu med trøffelskinke, brioche og hindbær til forret og bagt torsk med luftig sauce nage, ærte francaise og pommes fondant til hovedret. Desserten er en citrontærte.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Aalborg
Brasserie & Restaurant no. 76 kombinerer det franske køkken med dansk hygge. Til French Dining Week kommer det til udtryk særligt i hovedretten, der består af den klassiske moules frites på limfjordsmuslinger med hjemmelavede pomfritter og urtemayo. Forretten er en salat med confiteret and, og desserten er en crème brûlée med hvid chokolade.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Hos Boldt serverer franske specialiteter i bindingsværkhusets intime omgivelser på adressen Ved Stranden i Aalborg. Her lyder den tre-retters menu på bouillabaisse á la Boldt til forret, Steak Maître d’hôtel med persillesmør, gulerødder og nye kartofler til hovedret og ferskencarpaccio med vaniljeolie og mandler til dessert.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Provence er inspireret af de stolte, franske traditioner i både interiør, musik og gastronomi. Menuen under French Dining Week består af hummersuppe á la Provence tilsmagt med Pernod til forret og chateaubriand med sauce bearnaise, kartoffelgratin og smørsauterede grøntsager til hovedret. Til dessert er der chokolademousse med appelsinsorbet og nøddecrunch.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.