Ny kulinarisk basecamp på Copenhagen Cooking
Fredag går tæppet for et nyt event på den københavnske gastro-scene under Copenhagen Cooking & Food Festival. Det sker, når CPH Food District første gang løfter grydelåget på fire dage med madnørderi, kokkekonkurrencer og spændende fødevarer i Øksnehallen. Vi har set nærmere på, hvad du kan forvente. Og hvordan CPH Food District adskiller sig fra resten af festivalen.
En lille uge efter at modeverdenen pakkede tøjstativerne og de langstilkede cava-glas sammen i Øksnehallen, bliver der nu skruet op for gasblussene til en weekend, hvor der skal snittes, hakkes og smages. CPH Food District er en helt ny oplevelse på Copenhagen Cooking & Food Festival, der inviterer alle med et bankende madhjerte til tre dages madfest i Den Brune Kødby. Fra 19.-21. august bliver området omkring Kvægtorvet omdannet til en skueplads for madnørderi, kokkekonkurrencer, grej, fødevarer, debatter og cocktails.
Ideen bag CPH Food District er at lave et fysisk centrum for festivalen, som ellers er spredt udover hele byen, fordi konceptet som udgangspunkt er, at det er byens egne madaktører, der byder ind med forskellige events.
Det er festivalen selv, der står bag CPH Food District, og målet er at samle den københavnske gastro-scene og Danmark som madland på ét sted. På den måde bliver det samtidig også nemmere for gæsterne at få en masse forskellige madoplevelser inden for en lille radius.
Burger battle og biergarten
Der er over 150 forskellige aktører med på CPH Food District – blandt andet både danske og andre nordiske fødevareproducenter. Man vil kunne opleve et marked med alverdens køkkengrej, en byhave med højbede, høns og insekter og et område, hvor man kan lave mad over bål. Har man skarpe holdninger til det, vi kommer i munden, kan man passende besøge debatscenen. Ligesom man også vil kunne besøge en konkurrencescene med fem forskellige kokkekonkurrencer. Blandt andet Friday Night Burger Battle, hvor kokkene dyster om at lave Københavns bedste burger.
”Om søndagen kårer vi Årets Ret, hvor Danmarks bedste restauranter kæmper om at vinde. Og så har vi maddokumentarer på storskærm under åben himmel fredag og lørdag aften. Vi har også et fermenteringstelt sammen med Aarstiderne, en stor biergarten og en vinbar,” fortæller Stine Lolk, der er festivaldirektør på hele Copenhagen Cooking & Food Festival.
Fokus på innovation
Copenhagen Cooking & Food Festival har i år et overordnet tema, som hedder ’breaking the new’. Og det tema er også udgangspunktet på CPH Food District. Det betyder i praksis, at alle aktører er blevet bedt om at forholde sig til temaet på en eller anden måde. Nogle kommer med nye produkter eller laver særlige produkter kun til CPH Food District, mens andre har inviteret nye samarbejdspartnere med eller sætter fokus på nye trends. Og målsætningen for festivalen er helt klar.
”Med CPH Food District i Kødbyen håber vi på at kunne skabe et centrum for hele Copenhagen Cooking & Food Festival, hvor vi giver gæsterne en rigtig god oplevelse og inspirerer dem til at dyrke gastronomien og maden endnu mere – også når festivalen slutter,” fortæller Stine Lolk.
Sæt dig til langbords
Er du ikke lige i nærheden af Øksnehallen under Copenhagen Cooking & Food Festival, er der heldigvis mange andre spændende oplevelser at kaste sig ud i. Du kan for eksempel tage forbi Copenhagen Beer & Whisky Festival i Forum den 25.-27. august, hvor du kan smage øl og whisky i lange baner. Og hvis du er frisk på at møde nye mennesker over et glas vin, er der også mulighed for det.
”Jeg holder selv meget af langbordsmiddagene, som er blevet en signatur for Copenhagen Cooking & Food Festival. Der er også en virkelig spændende middag i privaten hos Bo og Lisbeth Jacobsen, hvis man har 3500 kr., som brænder i lommen,” fortæller Stine Lolk.
Du kan købe dine billetter til CPH Food District på madbillet.dk.
Åbningstider:
Fredag den 19. august: Kl. 14.00 – 23.00
Lørdag den 20. august: Kl. 10.00 – 23.00
Søndag den 21. august: Kl. 10.00 – 17.00
Pris online:
Endagsbillet: 75 kr. + gebyr
Billet til tre dage: 150 kr. + gebyr
Pris i døren:
Endagsbillet: 95 kr.
Billet til tre dage: 190 kr.