• Home
  • Fjerkræ
  • Andebryst glaseret i balsamico, stegte oliven, timian og figner
Andebryst glaseret i balsamico, stegte oliven, timian og figner

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 andebryster efter størrelse
200 g sorte oliven
1 dl balsamico
1 dl olivenolie af høj kvalitet
1 citron
8 figner
1 potte blød timian
2 fed hvidløg

Andebryst glaseret i balsamico, stegte oliven, timian og figner

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd en pande på middelvarme, og læg andebrysterne på panden, mens den er kold. Dette gør, man får sprødere skind og nemmere kan kontrollere kernetemperaturen på brysterne. De skal have cirka 15 minutter på skindsiden og 10 minutter på kødsiden. Brysterne må gerne ligge og trække 10 minutter, efter de er stegt.

2
Færdig

Derefter

Skær fignerne over, og klem kødet ud af dem. Krydr det med lidt salt, peber og citronskal. Lun en lille gryde op, og steg oliven og hvidløg ved svag varme, så begge dele får varme, men ikke for meget farve.

3
Færdig

Til sidst

Bland balsamico og olivenolie, og smag til med lidt salt, peber og citronsaft. Når brysterne har trukket, skæres de i skiver og krydres godt. Figenkødet placeres på en tallerken, og andebrysterne anrettes hen over. Oliven og hvidløg hældes over, inden du topper med frisk timian. Slut af med at hælde 1-2 spiseskefulde balsamicovinaigrette over.

previous
Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs
next
Arme riddere, pistacieis, pekannødder og honning

Add Your Comment