• Home
  • Grønt
  • Ramen med grillet tempeh, broccoli, chili og smilende æg
Ramen med grillet tempeh, broccoli, chili og smilende æg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g tempeh
100 g tørrede shitakesvampe
1 fed hvidløg
3 limeblade
1 liter grøntsagsbouillon
30 g tørret tang
1 lime
4 æg
2 spsk. olivenolie
100 g broccoli
1 frisk rød chili
2 stk. forårsløg
4 stk. sukkerærter
2 håndfulde ærtespirer
4 radiser

Ramen med grillet tempeh, broccoli, chili og smilende æg

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Kom de tørrede svampe, hvidløg, limeblade og grønsagsbouillon op i en gryde, og bring i kog. Lad det simre ved lav temperatur i 5 minutter, inden du slukker for varmen, tilsætter tang og limesaft og lader bouillonen stå og trække i 10-15 minutter. Når bouillonen har trukket færdig, sigter du den over i en anden gryde.

2
Færdig

DEREFTER

Bring en gryde med vand i kog, kom æg i, og lad dem koge i 5 minutter. Tag æggene op af vandet og over i koldt vand, så kogningen stopper. De skal være smilende. Pil æggene, og kom dem op i en skål.

3
Færdig

OG

Skær nu tempehen ud i tern på 1x1 centimeter. Varm en pande op, kom lidt olie på, og steg din tempeh 2-3 minutter, så den får en flot gylden og sprød overflade. Krydr med salt og friskkværnet peber.

4
Færdig

OG

Vask nu forårsløg og radiser, inden du skærere top og bund af. Snit herefter begge dele ud i tynde skiver. Chilien skærer du ud i helt tynde skiver.

5
Færdig

OG

Varm bouillonen op, og anret suppen i store skåle med den sprøde tempeh, chili, snittede radiser, forårsløg, sukkerærter, æg skåret i halve og ærtespire på toppen. Server suppen med det samme, mens den er helt varm og både tempehen og urterne er helt sprøde.

previous
Stegt kål med tempeh, krydderier, yoghurt og jernurt
next
Thaisalat med tempeh, agurk, forårsløg, spirer og urter

Add Your Comment