Citronmåne

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Sandkagedej
200 g smør (stuetemp.)
200 g hvidt sukker
1 tsk vaniljepasta
4 æg str. M/L (stuetemp.)
200 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1½ tsk bagepulver
2 økocitroner (saft og fintrevet skal)
Mazarindej
50 g hvidt sukker
80 g ren rå marcipan
50 g smør (stuetemp.)
1 1 æg str. M/L (stuetemp.)
Citronglasur
150 g flormelis
saft fra 1 - 2 økocitroner

Citronmåne

Af: Annemette Voss Fridthjof / Foto: Stine Christiansen

Sværhedsgrad: medium
Størrelse: springform,
diameter ca. 28 cm
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45-50 min.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Sandkagedej:
Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

2
Færdig

DEREFTER

Pisk smør, sukker og vaniljepasta længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

3
Færdig

OG

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt også citronsaft og -skal og rør dejen sammen.

4
Færdig

OG

Mazarindej: Ælt sukkeret godt sammen med marcipanen ved håndkraft.

5
Færdig

OG

Tilsæt lidt efter lidt det bløde smør, så du hele tiden kan styre, at massen er ensartet. Ælt til slut ægget ind i massen, så du får en meget blød og cremet mazarindej.

6
Færdig

OG

Vend forsigtigt sandkagedejen sammen med mazarindejen til én jævn kagedej. Fyld dejen i en springform med en diameter på ca. 28 cm, der er smurt og drysset med et tyndt lag mel.

7
Færdig

OG

Bag kagen i den varme ovn i 45-50 minutter. Lad kagen køle af i formen, hvorefter den placeres på en fint fad.

8
Færdig

TIL SLUT

Citronglasur: Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren på kagen og lad den sætte sig inden servering.

previous
Brownie
next
Toscakage

Add Your Comment