Sandkagedej | |
200 g smør (stuetemp.) | |
200 g hvidt sukker | |
1 tsk vaniljepasta | |
4 æg str. M/L (stuetemp.) | |
200 g kagemel (eller alm. hvedemel) | |
1½ tsk bagepulver | |
2 økocitroner (saft og fintrevet skal) | |
Mazarindej | |
50 g hvidt sukker | |
80 g ren rå marcipan | |
50 g smør (stuetemp.) | |
1 1 æg str. M/L (stuetemp.) | |
Citronglasur | |
150 g flormelis | |
saft fra 1 - 2 økocitroner |
Sværhedsgrad: medium
Størrelse: springform,
diameter ca. 28 cm
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45-50 min.
1 Færdig | FØRSTSandkagedej: |
2 Færdig | DEREFTERPisk smør, sukker og vaniljepasta længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. |
3 Færdig | OGBland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt også citronsaft og -skal og rør dejen sammen. |
4 Færdig | OGMazarindej: Ælt sukkeret godt sammen med marcipanen ved håndkraft. |
5 Færdig | OGTilsæt lidt efter lidt det bløde smør, så du hele tiden kan styre, at massen er ensartet. Ælt til slut ægget ind i massen, så du får en meget blød og cremet mazarindej. |
6 Færdig | OGVend forsigtigt sandkagedejen sammen med mazarindejen til én jævn kagedej. Fyld dejen i en springform med en diameter på ca. 28 cm, der er smurt og drysset med et tyndt lag mel. |
7 Færdig | OGBag kagen i den varme ovn i 45-50 minutter. Lad kagen køle af i formen, hvorefter den placeres på en fint fad. |
8 Færdig | TIL SLUTCitronglasur: Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren på kagen og lad den sætte sig inden servering. |