Københavns bedste steder at drikke kakao
Sneen begyndte at dale i sidste uge, og kakao-sæsonen er for længst skudt i gang. Men det føles, som om der stadig er langt til foråret, så vi har fundet en lille håndfuld steder, der kan tø dine stivfrosne fingre op og dampe din kolde næse varm.
Hotel Chocolat
Chokolade-hotellet på Strøget har intet mindre end byens eneste kakao-bar. Her kan du få din kakao costume made. Det vil sige, du kan få den, ligesom du vil have den. Tyk eller tynd, kraftig eller mild. Den engelske kæde åbnede sin forretning i Danmark i efteråret 2012 og har taget høje chokolade-standarder med sig. De har blandt andet deres egen kakaoplantage på den caribiske St. Lucia, så de kan følge med i hele processen fra kakaotræ til den dampende kop kakao.
Østergade 13,
1100 København K
La Glace
Københavns ældste konditori tilbyder byens nok mest kendte kop varm chokolade. I en sidegade til Strøget kan du selv finde kagemageren og smage på kakaolegenden. Det søde indhold i koppen bliver lavet af økologisk sødmælk, piskefløde, sukker, kakao og belgisk chokolade. Du får en hel kande, som er rigelig til to kopper. Det stemmer i øvrigt smukt overens med La Glaces motto, for det lyder: Kager, kunst og kærlighed – kvæler al besværlighed.
Skoubogade 3,
1158 København K
Piil & Co.
Hvis du rigtig vil finde ud af, hvad en kop varm kakao kan gøre for røde kinder og kolde hænder, så tag en tur i Dyrehaven en vinterdag med højtryk over land og klar, blå himmel over Eremitage-sletten. Når du så virkelig har brug for noget varmt, vandrer du sammen med familien hen til Skovbaren hos restaurant Piil & Co. lige ved Bakken. Her får du en kop kakao, som kan drikkes nyskænket i naturen, mens en tøjret hest måske kan holde jer med selskab.
Dyrehaven 7,
2930 Klampenborg
Frederiksberg Chokolade
På Frederiksberg Runddel ligger en skøjtebane, som du kan falde, danse og løbe om kap på hele vinteren igennem. Når kroppen skal lades op, kan du spadsere ned ad de brede fortove på Frederiksberg Allé til en gammel kending – Frederiksberg Chokolade. Her får du en kop varm kakao lavet på deres egen chokolade, økologisk letmælk og med mulighed for at vælge mellem smagsvarianterne kanel, orange eller klassisk. Her er også siddepladser indendørs eller mulighed for at tage sin kakao udenfor og mase næsen mod vinduet og se ind i chokoladeværkstedet.
Frederiksberg Allé 64,
2000 Frederiksberg
MEYERS DELI
Claus Meyer har altid lagt vægt på at udvikle opskrifter, hvor kvalitetschokolade er i højsædet. Hos Meyers Deli laves den varme chokolade på den flydende chokolade ‘Celaya’ fra Valrhona. Den består af letmælk, 17 procent mørk chokolade og mindst 50 procent kakao og mikses med varm, økologisk sødmælk. Og så får du selvfølgelig en god klat økologisk flødeskum på toppen. Perfekt til at varme sig på på en kølig vinterdag.
Gl. Kongevej 107
1850 Frederiksberg
PETER BEIER CHOKOLADE
Den varme chokolade hos Peter Beier Chokolade kan tilfredsstille selv den mest kræsne chokoladeelsker. Her kan du vælge mellem fire forskellige slags – fra den lyse og uskyldige til den mørke og knap så uskyldige 100 procents chokolade til de mere hardcore chokoladefans. Ud over de faste fire slags sætter Peter Beier hver måned en ny månedens drik på chokoladekortet.
Nordre Frihavnsgade 20
2100 Kbh. Ø
LÆS OGSÅ: Søg ly for kulden
LÆS OGSÅ: 4 gode vinbarer