4 gode asiatiske spisesteder
Vi har været en tur rundt i byen og fundet frem til fire gode, asiatiske spisesteder, der tilbyder et sundt måltid til både frokost og aften. Her er både den traditionelle kinesiske dim sum og Michelin-thaimaden. Velbekomme!
DAMINDRA
På Restaurant Damindra i Holbergsgade står den velrenommerede, japanske kok Taka Nishimura i køkkenet. Her nytænker han det japanske køkken med årstidens udvalg af danske og skandinaviske råvarer. Smag og æstetik er i højsædet, og Damindras specialiteter er blandt andet sushi, nigiri, toban yaki (lynstegt kød og grønt serveret sydende varmt) og tempura. Den hyggelige restaurant har åbent til både frokost og aften, og til frokost kan du for eksempel vælge en frokosttallerken bestående af salat med tempurastegt blæksprutte, sashimi med laks og tun, kokkens udvalg af nigiri, maki-rulle med kongereje samt yakitori-spyd med kylling til 175 kroner.
Holbergsgade 26
1057 Kbh. K
damindra.dk
ROYAL GARDEN
Spørger man en kineser, hvor man får den bedste kinesiske mad i København, er der stor chance for, at han siger Royal Garden. Den store restaurant i Borgergade er lidt af en institution i sig selv, og i meget autentiske omgivelser byder menukortet på et væld af traditionelle dim sum-retter (kinesernes foretrukne måde at dele en masse småretter på). Her kan du vælge imellem hele 89 småretter samt omkring det samme antal fra det normale spisekort. Kort sagt: Her er noget for enhver med hang til det kinesiske!
Dronningens Tværgade 30
1302 Kbh. K
royalgarden.dk
NAM NAM
På Vesterbrogade serverer nam nam klassikere fra det peranakanske køkken – en smeltedigel af de forskellige smage fra de mest interessante asiatiske køkkener. Her blandes traditionelle, kinesiske råvarer og metoder med krydderier, dufte og smage fra Indonesien, Singapore og Malaysia. nam nam er åbent til aftensmad, og her byder kortet blandt andet på rejer i grøn karry med sæsonens grøntsager og nakkefilet af fritgående svin marineret med krydderurter, forårsløg, honning og bygmaltsirup. Priserne for en hovedret ligger på 99-129 kroner, og nam nam serverer også cocktails, øl fra Nørrebro Bryghus og hjemmelavede lemonader.
Vesterbrogade 39
1620 Kbh. V
restaurantnamnam.dk
KIIN KIIN
I Guldbergsgade på Nørrebro ligger byens eneste thairestaurant med en Michelinstjerne – ja faktisk er Kiin Kiin den eneste gourmetthairestaurant med en stjerne i hele Europa. Henrik Yde er manden bag, og her serverer han retter fra Siam-køkkenet med masser af grøntsager og skaldyr. Menuen her kører cirka en måned ad gangen, og prisen ligger på 875 kroner per person. Kiin Kiin tilbyder dog også den såkaldte ’teatermenu’ som serveres hver aften kl. 17.30 og 17.45 til 495 kroner per person. Her serveres der snacks og retter fra ’gadekøkkenet’ efterfulgt af fire retter, der sammensættes dagligt. Hvis I er to og ønsker lidt privatliv, så tilbyder Kiin Kiin bord 9 i et lidt afsides hjørne af restauranten. Her serveres samme menu som i resten af restauranten.
Guldbergsgade 21
2200 Kbh. N
kiin.dk