Carlsberg Byen har fået ny rooftop-restaurant
I januar åbnede den italienske restaurant og rooftop-bar på det nye boutiquehotel Hotel Ottilia i Carlsberg Byen. Restauranten hedder Tramonto, og med dén når det gamle bryggerområde helt nye højder i den gastronomiske genre.
Efter mange år som industriområde for Carlsberg er bydelen, der adskiller Valby fra Vesterbro, ved at blive vakt til live igen. Med nye lejligheder i op til 19 etager, butikker, supermarkeder, en professionshøjskole og nu også et boutiquehotel med tilhørende restaurant er Carlsberg Byen nok et af de mest spirende områder i København lige nu.
Spis ovenpå guldskiverne
Carlsberg Byens historie går tilbage til J.C. Jacobsen, som i 1847 grundlagde Carlsberg og dermed lagde fundamentet til en af verdens største bryggerivirksomheder. Det er derfor helt særligt, at Hotel Ottilia og Tramonto nu giver adgang til toppen af en af de historiske bygninger. Tramonto befinder sig i ”Lagerkælder 3”, som er bygningen med arkitekt Sven Eske Kristensens 64 karakteristiske guldskiver udenpå.
Udsigten fra Tramonto i toppen af hotellet byder på 360 graders panoramaudsigt fra både restaurant og terrasse. Det betyder altså, at uanset om du spiser din middag indendørs i de køligere vintermåneder eller nyder cocktails på tagterrassen om sommeren, har du udsigten foran dig. Det faktum afspejles godt i Tramontos navn, som på italiensk betyder solnedgang.
Dansk historie udenpå og italiensk charme indeni
Mens omgivelserne udenfor Hotel Ottilia beretter om et imponerende stykke Danmarkshistorie, leder designet og interiøret hos Tramonto tankerne langt mere sydpå. Restauranten er indrammet af store panoramavinduer, og borde og stole er holdt i elegante, mørke toner. For enden står et enormt bord med smukke, kastanjefarvede klinker og pryder lokalet. Der er plads til 150 gæster indenfor og 150 gæster udenfor.
Maden på Tramonto er autentisk og italiensk med et nordisk tvist. Menukortet er et slaraffenland af italienske hofretter og delikatesser som burrata, vitello tonnato og rigeligt med trøffelflager. Prøv for eksempel de hjemmelavede ravioli med fyld af skovsvampe, smørcreme, purløg og trøffelflager. Eller den pistaciepanerede laks fra Færøerne med smørstegt spinat og safransauce.
Til dessert skal du prøve Limone di Sorrento con sorpresa (citron fra Sorrento med overraskelser). Det er en utroligt velsmagende dessert, som gemmer på blandt andet en citronmousse med frisk mynte, og som er forklædt i en skal af hvid chokolade med gul farve.
Vinkortet har naturligvis fokus på italienske vine, og cocktailbaren drejer sig om italiensk spiritus.
Kombinationen af det autentiske italienske med det nordiske kommer sig af det dansk-italienske restauratørpar bag Tramonto, Jonna og Jerry Kadriev, som har drevet italienske La Rocca i Vendersgade i 18 år.
“Vi glæder os til at blive en del af historien om dansk øl og brygger Jacobsen her i Carlsberg Byen. Vi ved, at han satte stor pris på en god middag i festligt lag blandt andet via hans traditionsrige fredagsmiddage. Vi håber, at atmosfæren bliver i hans ånd. Fra restauranten får gæsterne en enestående udsigt til Carlsbergs historiske bygninger og til resten af København med de mange smukke tårne. I den scene vil vores gæster kunne nyde god italiensk mad, gode vine, cocktails og selvfølgelig også et udvalg af Carlsbergs sortiment af kvalitets-øl”, fortæller restauratør Jerry Kadriev.