Træd ind i vinens verden på fire dage
Solid og omfattende vinviden bliver mere og mere eftertragtet. Derfor opruster Dansk Sommelier Uddannelse nu med et grundlæggende kursus i vin, der er åbent for alle.
Lysene blafrer på bordet. Din kæreste ser skøn ud. Og første ret på menuen er fisk, men hvilken vin passer til rødtunge, og går den også til risottoen, som kommer efter? Spørgsmålene er mange, hvis man ikke lige er uddannet sommelier eller født og opvokset på en lille vingård i Sydfrankrig.
Dansk Sommelier Uddannelse er en af nordens største sommelier uddannelser, og deres fulde sommelier uddannelse tager da også et helt år. Men har du ikke lige tiden til at tage hele sommelieruddannelsen, er der nu hjælp at hente. Dansk Sommelier Uddannelse udvider nemlig undervisningsporteføljen med et grundkursus på bare fire dage. Her bliver du introduceret til vinens verden gennem de vigtigste vinregioner. Og samtidig får du oparbejdet en professionel smageteknik, der gør dig i stand til at beskrive og genkende nogle af verdens vigtigste vinstile.
Vinsmagning til hverdagen
Danskernes indtag af vin har over de sidste par år været stabilt, men danskernes ønske om viden i forhold til, hvad de drikker, har ændret sig. Hvilken drue er vinen lavet på? Hvordan er den produceret? Er den økologisk eller måske biodynamisk? Og hvilken ret vil vinen passe godt til? Som forbruger vil vi gerne prøve nye ting, men samtidig også kende vores fakta omkring vinen. Og her kommer Dansk Sommelier Uddannelses Grundkursus ind. Vil du gerne kunne navigere sikkert i vinkortet på restauranten eller på hylderne nede i vinhandlen? Eller måske slet og ret blot fodre din egen vin-interesse? Så er Grundkursus noget for dig.
Som Mads Jordansen, underviser på Dansk Sommelier Uddannelse og Grundkursus, udtaler: ”Grundkurset er for dem, der har lyst til effektivt at få et solidt fundament på deres vinviden. Det kan være som vinentusiast, men også hvis du overvejer at gå videre og tage den fulde sommelieruddannelse.”
Grundkursus hos Dansk Sommelier Uddannelse giver dig:
- En god grundforståelse for vinens verden
- En professionel smageteknik til vin
- Kendskab til de vigtigste vinregioner og vinstile i hele verden
- Og ikke mindst – viden til trygt at kunne læse og afkode vinkortet på restauranten
Grundkursus bliver afholdt både forår og efterår, og det næste grundkursus afholdes i dagene den 19. og 26. september samt 3. og 10. oktober 2017 fra kl. 09.00–17.00 på H.C. Andersen Slottet i København. Pris: 6.000 kr.
Find mere information og tilmeld dig på dansksommelieruddannelse.dk.
Særligt for Copenhagen Foods læsere tilbyder Dansk Sommelier Uddannelse 10% rabat ved tilmeldelse til Grundkursus. Du skal bare tilføje koden “Copenhagen” i kommentarfeltet ved tilmeldelse!
LÆS OGSÅ: Livet som sommelierstuderende