Tag til pop up-middag på Roxie med Singleton
Hele vores barndom bliver vi opfordret til at ”smage en lille bid”, når vi møder mad og råvarer, vi ikke kender. Nu har Singleton sammen med Restaurant Roxie taget den tanke skridtet videre og lancerer derfor i august pop up-restauranten Bite Me by Singleton. Her forsøger retterne at udfordre gæsterne og bliver samtidig serveret i miniaturestørrelser.
De fleste af os kan huske en episode fra vores barndom, hvor vi kiggede skeptisk på en ret eller råvare, der var blevet placeret på tallerkenen foran os. Når man så endelig vovede sig til at smage på sagerne, kunne det gå to veje. Enten endte det i fiasko med en sammensnøret mund og et desperat ønske om vand. Eller også åbnede der sig en helt ny smagsverden.
Lige præcis den tanke er grundlaget for Singletons nye pop up-restaurant, Bite Me by Singleton, der 8. august åbner dørene for nysgerrige, sociale og selvfølgelig madglade danskere, der kan komme forbi til et kulinarisk bombardement af små delikate bidder. Målet er at pirre, udfordre og åbne nye døre ind til smagens verden for gæsterne.
Alt vil blive serveret i små anretninger eller bidder, om man vil, og når aftenen slutter, har gæsterne været igennem seks retter. Hver bid er i princippet tænkt som en fuld ret, når man ser på, hvordan den smagsmæssigt er sammensat.
Et perfekt match
Middagen bliver afholdt i samarbejde med restauranten Roxie i hjertet i København. Anika Madsen er en af Københavns yngste kvindelige køkkenchefer, og hun vil styre slagets gang bag gryderne. Solidt flankeret af Jens Marquad i baren, der vil levere lækre Singleton-cocktails sammensat speciel til Anikas menu.
“Vi er begejstrede for at være en del af Bite Me by Singleton, fordi de værdier, der ligger bag Singleton, på mange måder går perfekt i spænd med vores egne værdier her på Roxie. Roxie er den ny pige i klassen, som både kan dække den store og den lille sult. Vores restaurant og bar hænger tæt sammen, og vi er begejstrede for at arbejde med en whisky, der ikke specifikt appellerer til mænd,” siger Anika Madsen, der er køkkenchef på Roxie.
God begynderwhisky med bred appel
Idéen til Bite Me by Singleton er opstået, fordi whisky generelt mister mange mad- og drikkeconnaisseurs alene på baggrund af at have ry for at være noget, som ældre mænd drikker i tilrøgede lokaler med pejs og brune lædersofaer. Men ligesom at en bid i madens verden kan åbne døren ind til et helt nyt univers af oplevelser, så kan en lille slurk whisky åbne de samme døre indenfor whiskyens verden, hvis den altså bare er præsenteret på den rigtige måde. Og specielt med en whisky som Singleton of Dufftown 12. Den adskiller sig fra den klassiske Speyside-stil ved at have en sødere og mere delikat smag. Dufftown-destilleriet ligger i hjertet af Speyside-regionen og har over 120 års erfaring med at producere noget at landets bedste single malt-whisky. Fadene bliver nøje udvalgt af Craig Wilson, der sammensætter dem, så balancen mellem de delikate smagsnoter, blødheden og aromaerne af frisk frugt, honning og vanilje bliver perfekt. Det gør den på mange måder det optimale første skridt i whiskyverdenen.
Bite Me by Singleton løber af stablen den 8. august mellem klokken 18-20 på Roxie (Bremerholm 6, København). Der vil kun være et begrænset antal pladser til middagen, som består af seks retter ledsaget af fire speciallavede cocktails til 300 kroner – du kan læse mere på roxie.dk.
Prøv opskrifterne fra Bite Me by Singleton derhjemme:
Kiss From The Hip
Spotty Youth
From Dufftown with Love
The Trossachs
Gillardeau østers, grønne jordbær og ærter
Papadums og røget auberginecreme
Saltede kammuslinger, spæde salater og smørsauce
Saltet makrel, ponzu og syltet glaskål