Tag til Chokoladefestival d. 25. og 26. februar
Snart ruller chokofeberen igen over os, når Chokoladeselskabet for 18. år i træk inviterer til festival - denne gang i Forum. Og her kan du dyppe fingrene i en sand chokoladefondue af søde indslag. Hør for eksempel om chokoladens danske historie i foredragssalen, og se hvordan man laver flødeboller med solbærskum i demokøkkenet.
Tre hurtige spørgsmål til arrangør Thomas Schødt fra Chokoladeselskabet:
Hvorfor holder I en chokoladefestival?
“Det gør vi for at hylde chokoladen og vise, hvor meget den kan bruges til. Vi sigter altid mod en god variation med alt fra fyldte chokolader og chokoladelikør til kombinationer med sennep. Og så har vi små eksklusive producenter som Mikkel Friis Holm og de mere velkendte storproducenter som Summerbird. Der skal både være bredde og plads til det smalle.”
Hvorfor skal man besøge den?
“Man skal komme her for at udvide sin horisont og blive klogere på, hvordan chokolade kan bruges. Det er også et oplagt sted at få et overblik over, hvad der findes af producenter, importører og håndværkere på markedet. Kort sagt kan man smage sig frem til sin favorit – og måske finde én, der er lidt anderledes end Ritter Sport. Som noget særligt i år tager Summerbird også en 4,5 tons tung monstermaskine med, som viser hele processen fra bønne til bar. Det bliver lidt vildt.”
Hvem skal vi se i foredragssalen og demokøkkenet?
“Vi får blandt andet besøg af chefkonditoren fra Valrhona og Tor Stubbe fra Bojesen, som skal lave chokoladefigurer. I foredragssalen kommer også Timothy Ibbitson fra Temper chokolade, som er vidunderligt nørdet med alt, han laver. Jeg håber, han tager sine fantastiske flødeboller med…”
Hvor: Forum
Hvornår: 25.-26. februar kl. 10-17
Billetter og info: chokoladeselskabet.dk
LÆS OGSÅ: København får sin første gin-festival