Spinat & chokolade
Du har sikkert fået at vide gennem hele din barndom, at du skulle spise spinat, så du kunne blive stor og stærk som Skipper Skræk. Her er et andet godt argument – det smager fantastisk! Spinat er fuld af vitaminer, og vi har brugt den herhjemme i århundreder. Spinatens karakteristiske grønne farve og friske smag er dens kendetegn. Den er hjemmevant i det traditionelle køkken, hvor den gennem tiden er blevet stuvet, stegt og dampet. Og i det mere moderne køkken er den ofte blevet brugt til saucer, spist rå eller lavet til juice. I dag, hvor sundhed er mere i centrum end nogensinde før, er spinat en aktuel ingrediens, der både indeholder C-, A -, E- og K-vitaminer.
Kakaobønnen, som ligger til grund for chokolade, er en af de ældste ingredienser, vi kender til. Den stammer fra Mellemamerika og har gennem de seneste 600 år gået sin sejrsgang over hele verden. Chokoladen spænder bredt. Fra den rå, mørke på 70%, som er bitter og dyb i smagen, til mælkechokoladen, som kan vække barndomsminderne til live. Det er måske den ingrediens, der har flest facetter. Og dens alsidighed gør det mere eller mindre umuligt, at man ikke kan lide den i en eller anden form for chokolade.
Kokken Marcus Lund har sammensat seks nemme og lækre retter med spinat og chokolade, som du kan nyde godt af de næste par måneder.
Stegte sild i rugmel, råmarineret spinat, spinatsauce og saltbagte kartofler
Asiatisk marineret, dansk svinemørbrad, korianderyoghurt og sauteret spinat
Kammuslinger med stegte pærer, spinat-emulsion og valnød
Chokoladefondant, syltede pærer og skyr
Chokolademousse, sprødt brød, olivenolie og havsalt
Bananasplit
LÆS OGSÅ: Appelsiner & torsk