Ronni Mortensen fra Geranium skal forsvare de danske farver ved Bocuse d’Or i Lyon
Onsdag eftermiddag blev den danske vinder af den nationale Bocuse d’Or-konkurrence fundet. Det blev Ronni Mortensen fra Geranium, der skal sikre Danmark en plads ved næste internationale Bocuse d’Or-finale i januar 2021. Han snuppede sejren foran Tommy Friis på andenpladsen og Christoffer Brink på tredjepladsen i en konkurrence, der var præget af koncentration og høj stemning fra start til slut.
Normalt er der ikke meget livsstil i luften under taget på den gigantiske konferencehal i Bella Centeret. Men det var der, da den danske deltager til den internationale Bocuse d’Or-finale i 2021 skulle findes i går. Konkurrencen fandt sted under Bite Copenhagen, så udover unge, håbefulde kokke med tyndslidte nerver, duftede konferencehallen også af innovative, nye fødevarer-produkter fra de mange små madboder, der var stillet op over alt på messen.
Dagens ubestridte hovedbegivenhed var Bocuse d’Or-udvælgelseskonkurrencen. Og vinderen blev Ronni Mortensen fra Geranium med sammenlagt 1359 point ud af 1600 mulige. På andenpladsen kom Tommy Friis og på tredjepladsen Christoffer Brink. Pointene blev uddelt efter kriterierne smag, originalitet, tekstur, tilberedning, visuelt udtryk og sauce.
Deltagerne havde i løbet af dagen tilberedt to retter med henholdsvis rødtunge og kongekrabbe samt lammeryg og lammehjerte. Retterne er blevet bedømt af et dommerpanel på i alt 16 dommere, der talte klenodier som blandt andet Francis Cardenau, Per Thøstesen, Thomas Herman, Bo Bech og sidste års Bocuse d’Or-vinder Kenneth Toft-Hansen.
”Vi har set et virkelig flot niveau i dag med meget nytænkning i forhold til præsentationer og sjove teknikker. Ronni Mortensen leverede en super præstation, og jeg tror, han vil nå langt ved EM næste år i Estland. Jeg spår ham gode chancer. Ronni var med til at hjælpe mig i køkkenet op imod finalen i Lyon i år. Hans fiskeret var ekstremt visuelt smuk med mange spændende detaljer,” fortalte Kenneth Toft-Hansen efter konkurrencen.
Bocuse d’Or er det uofficielle verdensmesterskab for kokke stiftet af den legendariske franske kok Paul Bocuse i 1983. Danmark har opnået flotte resultater i Bocuse d’Or, ikke mindst med guldet i år, sølv i 2015 og med Rasmus Kofoeds podiehattrick i 2005, 2007 og 2011.
LÆS OGSÅ: Danmark vinder guld ved Bocuse d’Or