Vildtragout med græskar

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg udskåret vildtbov
1 stk. butternutgræskar
1 god klat smør
4 store gulerødder
3 store løg
4 stængler blegselleri
5 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
10 enebær
3 spsk røget paprika
1 stor tsk korianderfrø
10 hele peberkorn
1 (meget lille) tsk knust chili
2 tsk oksebouillon
3 store spsk mel
1 liter vand
Salt

Vildtragout med græskar

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær dyret ud i halvstore terninger på et par centimeter, og smid dem i en skål. Tilsæt en spiseskefuld mel og en spiseskefuld paprika samt salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt sammen, så alle stykkerne er dækket af mel.

2
Færdig

Derefter

Svits det nu i en stor gryde eller pande med smørret og lidt olie, til det er godt brunt. Imens gør du grøntsagerne klar. Pil løget, og skær det i skiver. Skær gulerødderne på skrå i halvstore skiver og det samme med sellerien.

3
Færdig

Og

Svits gulerødder og selleri hurtigt på en pande i lidt olie, til det er brunet let. Herefter smider du det over til kødet, vender det hele sammen og steger videre i cirka 5 minutter.

4
Færdig

Og

Tag nu mel, bouillon og 3 deciliter vand, og pisk det godt sammen. Hæld blandingen op i gryden, og giv det yderligere 5 minutter.

5
Færdig

Og

Tag krydderierne, enebær, koriander, chili og peberkorn. Knus det i en morter, og rør det i gryden. Hæld vand på, til det står cirka 5 centimeter over kødet. Læg låg på, og lad det simre i godt to timer.

6
Færdig

Og

Imens skræller du græskarret, skærer det i stykker a cirka to centimeter og kommer stykkerne op i gryden. Hak halvdelen af persillen og alle hvidløgene meget fint, og put det i gryden. Nu lader du det simre i endnu en time.

7
Færdig

Til sidst

Servér retten rygende varm med godt brød, kartoffelmos eller frisk pasta til. Drys det sidste persille over.

previous
Braiseret svinenakkefilet med røget marv, rosenpeber, persille og Pommes Anna
next
Blomkålssne med radiser, gulerødder og estragon

Add Your Comment