1 kg udskåret vildtbov | |
1 stk. butternutgræskar | |
1 god klat smør | |
4 store gulerødder | |
3 store løg | |
4 stængler blegselleri | |
5 fed hvidløg | |
1 bdt. bredbladet persille | |
10 enebær | |
3 spsk røget paprika | |
1 stor tsk korianderfrø | |
10 hele peberkorn | |
1 (meget lille) tsk knust chili | |
2 tsk oksebouillon | |
3 store spsk mel | |
1 liter vand | |
Salt |
1 Færdig | FørstSkær dyret ud i halvstore terninger på et par centimeter, og smid dem i en skål. Tilsæt en spiseskefuld mel og en spiseskefuld paprika samt salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt sammen, så alle stykkerne er dækket af mel. |
2 Færdig | DerefterSvits det nu i en stor gryde eller pande med smørret og lidt olie, til det er godt brunt. Imens gør du grøntsagerne klar. Pil løget, og skær det i skiver. Skær gulerødderne på skrå i halvstore skiver og det samme med sellerien. |
3 Færdig | OgSvits gulerødder og selleri hurtigt på en pande i lidt olie, til det er brunet let. Herefter smider du det over til kødet, vender det hele sammen og steger videre i cirka 5 minutter. |
4 Færdig | OgTag nu mel, bouillon og 3 deciliter vand, og pisk det godt sammen. Hæld blandingen op i gryden, og giv det yderligere 5 minutter. |
5 Færdig | OgTag krydderierne, enebær, koriander, chili og peberkorn. Knus det i en morter, og rør det i gryden. Hæld vand på, til det står cirka 5 centimeter over kødet. Læg låg på, og lad det simre i godt to timer. |
6 Færdig | OgImens skræller du græskarret, skærer det i stykker a cirka to centimeter og kommer stykkerne op i gryden. Hak halvdelen af persillen og alle hvidløgene meget fint, og put det i gryden. Nu lader du det simre i endnu en time. |
7 Færdig | Til sidstServér retten rygende varm med godt brød, kartoffelmos eller frisk pasta til. Drys det sidste persille over. |